Gran Premi F1 Japó (EFE)
Fórmula 1

Verstappen guanya a Suzuka, davant de Checo i de Sainz

Fernando Alonso queda sisè al Gran Premi del Japó

Redacció Esport3Actualitzat

El neerlandès Max Verstappen (Red Bull) ha reforçat el seu liderat al Mundial de Fórmula 1 en guanyar el Gran Premi del Japó, el quart de l'any, que s'ha disputat aquest diumenge al circuit de Suzuka. S'ha imposat davant del seu company, el mexicà Sergio Pérez, que ha recuperat la segona plaça del campionat, i de l'espanyol Carlos Sainz (Ferrari), que han acabat segon i tercer, respectivament.

Verstappen, de 26 anys, que ha firmat la volta ràpida, aconsegueix la seva cinquanta-setena victòria a l'F1, la tercera de la temporada, en una cursa en què Sainz ha aconseguit el vint-i-unè podi en la categoria reina; i que l'asturià Fernando Alonso (Aston Martin), doble campió mundial, ha finalitzat en la sisena posició després d'una gran carrera.

"És la millor carrera en un any i segurament està entre les cinc millors que he fet. La tindré sempre a la meva memòria."

Charles Leclerc (Ferrari) ha quedat quart, i el britànic Lando Norris (McLaren), cinquè, en una carrera en què un altre anglès, George Russell (Mercedes), i l'australià Oscar Piastri (McLaren), han acabat setè i vuitè, respectivament. Lewis Hamilton (Mercedes), que ha quedat novè, i el japonès Yuki Tsunoda (RB), desè, també han entrat als punts aquest diumenge a Suzuka.

Així doncs, Verstappen lidera ara el Mundial amb 77 punts, tretze més que Checo; i amb 18 sobre Leclerc, tercer a la general. La pròxima cursa, la del Gran Premi de la Xina, tindrà lloc al circuit de Shanghai el 21 d'abril vinent.

Anar al contingut