Ciclisme

Verbrugghe guanya la setena etapa del Giro i Honchar recupera el liderat

Rik Verbrugghe, de l'equip Cofidis, ha guanyat la setena etapa del Giro d'Itàlia, de 236 quilòmetres de recorregut entre Cesena i Saltara. En el primer contacte amb l'alta muntanya, el belga ha estat el més hàbil d'un grup de cinc escapats, on es trobaven els espanyols Patxi Vila i Juanma Gárate, i ha creuat en solitari la línia d'arribada després de fer l'atac definitiu a 5 quilòmetres de la meta. Verbrugghe s'ha imposat amb 14 segons d'avantatge sobre Paolo Savoldelli, que s'ha tornat a mostrar com el més fort dels favorits. A la classificació general, l'ucraïnès Serhiy Honchar recupera el liderat.

Actualitzat
El belga Rik Verbrugghe (Cofidis) ha donat la sorpresa en la setena etapa del Giro d'Itàlia i ha estat el flamant guanyador en una jornada considerada de mitja muntanya. El belga ha atacat a cinc quilòmetres de la línia d'arribada i ha deixat enrere els seus quatre companys d'escapada, els espanyols Juanma Gárate i Patxi Vila, el colombià Víctor Hugo Peña i l'italià Mori.

El bon treball dels equips dels favorits ha estat a punt d'acabar amb les possibilitats de victòria de Verbrugghe, que finalment ha aconseguit el seu triomf d'etapa a la ronda italiana. El ciclista belga ha invertit un temps de 6 hores, 42 minuts i 15 segons per recórrer els 236 quilòmetres de recorregut entre Cesena i Saltara i ha creuat la línia d'arribada en solitari amb 14 segons d'avantatge sobre Paolo Savoldelli i Mazzanti.

A la classificació general, l'ucraïnès Honchar recupera el liderat en detriment del seu company d'equip Olaf Pollack, i té cinc segons d'avantatge sobre Savoldelli i 11 sobre Basso, els dos grans favorits a la victòria final.

Aquest diumenge es disputarà la vuitena etapa, de 171 quilòmetres de recorregut, entre la localitat adriàtica de Civitanova Marche amb l'alt de Maielletta, primera final en un port de muntanya d'aquesta edició.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut