BARÇA

Van Gaal beneeix De Ligt i De Jong

L'exentrenador del Barça i de l'Ajax, en una entrevista a TV3, avala les virtuts dels dos joves holandesos, pretesos per mig Europa. Van Gaal, però, entén que per al Barça seria prioritari reforçar la defensa i, per tant, apostaria pel fitxatge del central De Ligt.

Lluís Canut / Francesc LatorreActualitzat

Matthijs de Ligt. 19 anys. Defensa central. Frenkie de Jong. 21 anys. Migcampista. Tots dos de l'Ajax, però per poc temps. El conjunt holandès té assumidíssim que el Johan Cruyff Arena se'ls ha fet petit i que l'any que ve lluiran una altra samarreta. La pregunta és: quina. Els pretén mig Europa i també són a la llista de futuribles del Barça. A ningú se li escapa que l'escola Ajax i l'escola Barça tenen molt en comú. Tampoc a un entrenador que les coneix totes dues a la perfecció: Louis van Gaal. En una entrevista a TV3, el tècnic holandès es mostra convençut que tots dos jugadors tenen prou nivell per triomfar vestits de blaugrana.


"Són dos jugadors molt bons, que encara tenen marge de millora. Tots dos poden jugar al Barça, perquè l'Ajax encara juga molt com el Barça, i el Barça encara juga molt semblant a l'Ajax."


La secretaria tècnica del Barça ja ha fet aproximacions per tots dos jugadors. Però, com el Barça, també s'han mogut -i amb força- el City, el PSG i altres grans equips europeus. L'Ajax no té cap intenció de convertir els traspassos en una subhasta i seran els jugadors els que acabin decidint on volen jugar. Des de la distància, Van Gaal creu que el Barça hauria de prioritzar la defensa.


"Jo penso que el Barça necessita més De Ligt que De Jong. Però això depèn del seu entrenador, de la seva visió de l'equip i de l'observació que en fa tot l'any."


L'Ajax ja ha anunciat el fitxatge del central argentí Lisandro Magallán, un símptoma més que donen De Ligt per perdut.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut