Jonas celebra eufòric el gol de la victòria del Benfica (Reuters)
Lliga de Campions

Un solitari gol de Jonas dóna un valuós triomf al Benfica contra el Zenit (1-0)

El davanter brasiler ha fet l'únic gol del partit en el minut 91 i ha complicat el futur del Zenit de Sant Petersburg, el millor equip de la fase de grups d'aquesta edició de la Champions

Actualitzat

Tot i fer més de dos mesos que no juga un partit de competició oficial, el Zenit no n'ha tingut prou d'ordenar-se en defensa per sortir imbatut del nou estadi Da Luz. Un gol de Jonas Gonçalves en el minut 91 ha donat un valuós triomf al Benfica i ha complicat el futur dels russos, el millor equip de la fase de grups d'aquesta edició de la Champions.

Tot i algun detall tècnic remarcable, ni Nico Gaitán a la banda esquerra ni l'exespanyolista Pizzi a la dreta han donat la profunditat suficient al joc del seu equip, i les ocasions han estat escasses. La més clara del Benfica en el primer temps, un xut de Jonas; la del Zenit, un xut de falta de Hulk, que s'ha sacrificat especialment en el treball defensiu.

A la segona part, un xut de l'ex del Benfica Axel Witsel, rebutjat per Júlio César, ha semblat actuar com a galvanitzador dels lisboetes, que han incrementat la pressió sobre l'àrea russa i han tingut dues molt bones ocasions. La primera, de Nico Gaitán, després d'una assistència de Jonas Gonçalves i d'un fantàstic control. I la segona, entre defenses; pilota baixada pel central suec Lindelöf i rematada a la mitja volta per Jardel, a l'esquerra de Lodygin.

Tots dos tècnics han mogut la banqueta, i en el Zenit ha debutat un element interessant, el davanter Aleksandr Kokorin, fitxat del Dinamo de Moscou. En un duel amb moltes targetes, quatre dels nou jugadors amenaçats de suspensió, dos per banda, han vist la groga i no podran jugar la tornada. I, quan semblava que l'empat incial seria definitu, Jonas ha fet esclatar l'afició del Benfica amb un golàs de cap en el minut 91 que pot valer una classificació per als quarts de final de la Champions.

Anar al contingut