El gol de Chukwueze ha arribat als instants finals
El gol de Chukwueze ha arribat als instants finals
Futbol

Un gol de Chukwueze a dos minuts del final classifica el Vila-real (1-1)

Els groguets, a les semifinals de la Lliga de Campions, setze anys després. Gran partit defensiu de l'equip d'Unai Emery que ha acabat desesperant els davanters alemanys

Redacció Esport3Actualitzat

El Vila-real torna a fer història a la Champions. El "submarí groc" no ha sortit gens intimidat tot i el gran ambient que els 70.000 seguidors del Bayern havien preparat per al partit de tornada. Unai Emery ha repetit el mateix onze que a l'anada va derrotar el campió alemany, però amb un plantejament més conservador per no deixar espais als jugadors més creatius del Bayern, com Sané, Coman o Kimmich. Lewandowski i Müller ni se'ls ha vist, i només el jove Musiala ha ofert una tímida sensació de perill.

El Bayern ha carregat el joc per les bandes com a única opció per buscar la porteria de Rulli, però fins al minut 29 no ha arribat la primera rematada entre els tres pals. Ha anat a càrrec de Musiala, però el seu cop de cap ha anat centrat a les mans del porter del Vila-real. Aquesta ocasió ha estat un oasi en una primera part del Bayern en la qual ha tingut molta possessió però poques jugades de perill. Defensivament, el Vila-real a la primera part ha estat impecable, amb Albiol i Pau Torres dominant l'àrea i amb Danjuma com a única opció de sortida a la contra mirant d'aprofitar la velocitat del neerlandès.

El descans ha estat el millor que li podia passar al Bayern. Julian Nagelsmann ha reorganitzat la manera d'atacar i els primers minuts del segon temps han estat una allau d'ocasions per als bavaresos. En el 51, la pressió alta del Bayern li ha permès recuperar una pilota en una mala passada de Parejo, i Lewandowski ha estat molt precís en l'única ocasió que s'ha escapat de la marca dels centrals. El gol ha donat més confiança al Bayern, que ha fregat el segon amb dues rematades de Coman i Müller.

El Vila-real ha estat uns minuts grogui, però a poc a poc ha aconseguit refer-se del gol encaixat. Tot i que Thomas Müller ha disposat de dues bones ocasions per marcar, l'equip d'Unai Emery ha recuperat la confiança defensiva per aguantar el resultat fins que ha donat el cop definitiu a dos minuts pel final. Un contraatac de llibre que ha conduït Gerard Moreno i que li ha donat el gol en safata a Chukwueze, que ha aprofitat la defensa avançada del Bayern per marcar lliure de marcatge i portar el Vila-real a unes semifinals de Lliga de Campions setze anys després. El "submarí groc" pot treure's l'espina del penal de Riquelme.

Anar al contingut