Anelles olímpiques a la façana de l'Ajuntament
A París ja s'han instal·lat les anelles olímpiques a la façana de l'Ajuntament (Reuters)
Olimpisme

Ucraïna boicotejarà les proves preolímpiques en què participin atletes russos

El govern ucraïnès pren aquesta decisió després que el COI va emetre aquest 28 de març un dictamen en què s'inclina per permetre la participació d'esportistes russos i de Bielorússia si competeixen sense bandera ni símbols nacionals

Redacció Esport3Actualitzat

El govern ucraïnès ha decidit que els atletes de les seves federacions no participin en les proves classificatòries per als Jocs Olímpics de París 2024, després que el Comitè Olímpic Internacional (COI) va reafirmar aquesta setmana la seva predisposició que els esportistes russos participin en els Jocs.

"En la reunió del govern, a proposta del nostre col·lega el ministre d'Esports, Vadim Huttsait, s'ha pres la decisió que participarem en les competicions classificatòries només quan no hi hagi atletes russos", va dir ahir al vespre al servei nacional televisiu de notícies el ministre de Gabinet, Oleg Nemtxinov. A més de ser ministre d'Esports, Huttsait va guanyar l'or en la prova d'equips d'esgrima de Barcelona 92 i és el president del Comitè Olímpic Ucraïnès.

Les federacions ucraïneses que incompleixin aquest criteri, va explicar el ministre, poden perdre la condició de federacions nacionals representatives del país.

Participants d'esgrima uncraïnesos, entrenant
L'equip d'esgrima se segueix entrenant a Kíiv, enmig dels bombardejos (Reuters)

El govern ucraïnès pren aquesta decisió després que el COI va emetre aquest 28 de març un dictamen en què s'inclina per permetre la participació d'esportistes russos i de Bielorússia (país que Ucraïna vol que sigui exclòs pel seu suport a la invasió russa) com a atletes "neutrals" i sense els seus símbols nacionals.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut