Fòrmula 1

Red Bull presenta el seu RB9 amb què espera aconseguir el quart títol mundial

Red Bull ha presentat el seu RB9 a la seu de Milton Keynes. Segons el màxim responsable tècnic de l'equip, Adrian Newy, es tracta d'una evolució del cotxe guanyador de l'any passat, adaptat als nous pneumàtics, que proveirà Pirelli. Esperen que amb aquest model, Sebastian Vettel i Mark Webber puguin dominar el Mundial.

Actualitzat
Red Bull ha estat l'últim dels tres grans equips del Mundial que ha presentat el seu nou Fórmula 1 per a la temporada 2013. L'acte s'ha dut a terme a la mateixa seu de l'equip a Milton Keynes, d'on els monoplaces seran enviats a Jerez, on Mark Webber començarà dimarts el seu rodatge. El nou RB9, exteriorment, no presenta novetats revolucionàries. Segons el màxim responsable tècnic de l'equip, Adrian Newey, el cotxe no deixa de ser una evolució del monoplaça que va guanyar l'any passat el campionat del món.

Tot i això, Newey ha dit que el que han intentat ha estat dissenyar un cotxe que s'adaptés als pneumàtics més tous, que aquest any proveirà Pirelli, i que l'equip ja va poder provar en els entrenaments lliures del Gran Premi del Brasil del 2012. El fet que no escapa a cap seguidor de la Fórmula 1, coneixent la qualitat dels enginyers de l'escuderia, és que cada un dels detalls del nou RB9 deu haver estat estudiat al detall. En l'apartat tècnic, l'equip no ha descartat fer servir un sistema de DRS passiu com el que va provar l'equip Lotus-Renault en el passat Mundial, una solució que --han reconegut-- costa molt de posar a punt.
 
A l'acte hi han estat presents, naturalment, els dos pilots de l'equip, el tres vegades consecutives campió del món Sebastian Vettel i Mark Webber. Sobre el pilot australià, Christian Horner ha volgut matisar unes paraules no gaire encertades que Helmuth Marko, màxim responsable de Red Bull, va tenir sobre Webber. Horner ha explicat que no tenien cap dubte sobre el seu talent, tot i que Marko va dir que no tenia consistència per ser un campió del món.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut