Fórmula 1

Räikkönen es beneficia de la pugna Alonso-Hamilton i es proclama campió amb suspens

Ni Alonso, ni Hamilton ni, evidentment, McLaren. El nou campió del món de la Fórmula 1 és Kimi Räikkönen. El finlandès es va imposar a Interlagos en una cursa boja que Hamilton va perdre en la primera volta en veure's superat per un Alonso agressiu. L'anglès va intentar recuperar la seva posició, però va acabar fora de l'asfalt. Després, un error mecànic el va relegar fins a la divuitena posició. Tot i remuntar, la seva precipitació el va condemnar i va servir en safata la victòria i el doblet a Ferrari. Alonso no va poder lluitar per la victòria i va veure, impotent, com el seu regnat expirava al mateix circuit on s'havia proclamat campió dues vegades.

Actualitzat

A McLaren se li va escapar el títol mundial en la pitjor de les situacions possibles. Quan el tenia a les mans. Quan tenia dos pilots amb clares opcions. Quan només una fatalitat podia impedir-ho. Però com que la Fórmula 1 és així de capritxosa els pitjors presagis es van complir i Ferrari va guanyar el títol de pilots. A més, castigant el seu màxim rival perquè el campionat va anar a parar a les mans de Kimi Räikönen en el seu primer any fora de McLaren.

I és que la d'Interlagos és, per sobre de tot, una derrota de l'escuderia anglesa. Sobre l'exigent traçat de São Paulo van quedar al descobert les ineptituds de Ron Dennis per controlar els seus dos pilots, malgrat disposar del vigent campió i un novell de qualitats excel·lents, però massa dèbil en les situacions límits.

Hamilton comet massa errors

Perquè com va passar a la Xina, Hamilton va perdre el mundial quan el tenia a tocar. En una sortida vertiginosa, Massa va tapar l'anglès permetent l'avançament de Räikkönen, i un Alonso magistral també va superar el seu company d'equip per l'exterior en un avançament memorable. Hamilton, tocat en l'orgull i precipitant-se en excés, va intentar respondre l'espanyol amb la mateixa moneda i va acabar fora de l'asfalt. Quan hi va tornar ja anava sisè. Per acabar-ho d'adobar, un problema en la seva caixa de canvis va parar per moments el seu McLaren i Hamilton va caure fins la divuitena posició.

A partir d'aquest moment, les bales vermelles de Ferrari van volar i van anar distanciant un Alonso, tercer, que intentava donar el màxim, però que no rebia la resposta adequada del seu monoplaça. Pel darrere, Hamilton remuntava però estava massa lluny de les places capdavanteres i del títol.

Per contra, Ferrari va mantenir una estratègia impecable i en l'últim i segon repostatge Räikkönen va passar Massa i va liderar l'últim terç de carrera amb total comoditat. En aquesta situació –el finlandès primer, Massa, segon, Alonso, tercer i Hamilton, lluny de la cinquena plaça- tot va ser molt fàcil per a un equip que s'endú el doblet entre el títol de pilots i el d'equips.

La temporada, però, no s'acaba aquí perquè caldrà veure si Alonso continua a McLaren o si, per contra, es fan realitat alguns dels molts rumors que han circulat en les darreres setmanes. El què és cert és que Alonso va perdre el campionat en el mateix escenari on havia aconseguit els seus dos títols. La lluita, així doncs, continua.

Polèmica fins al final

En un any ple de polèmiques i irregularitats, la cloenda no podia ser menys. El desenllaç del Mundial de Fórmula 1 ha estat en suspens fins a última hora. Nou embolic i tot per una denúncia a la desesperada de McLaren als equips BMW i Williams per presumpta manipulació de la temperatura del combustible. La incògnita s'ha mantingut fins prop de les dues de la matinada, després d'una reunió de quatre hores. La decisió dels comissaris de la FIA es rebia amb alegria al box de Ferrari. Ara sí, per fi, i per segon cop en unes hores, Kimi Räikkönen es proclamava campió del món. Si la investigació hagués acabat en desqualificació, el Mundial hauria canviat de mans. Recordem que Nico Rosberg havia estat quart, amb Williams, per davant dels BMW de Robert Kubica i Nick Heidfeld. La desqualificació hauria fet saltar Lewis Hamilton al quart lloc i li hauria donat el títol mundial.

Anar al contingut