Rafael Nadal
Nadal ha trobat un rival molt dur en Zvérev (Reuters)
Tenis

Rafael Nadal i Roberto Bautista avancen a vuitens de l'Open d'Austràlia en eliminar Zvérev i Ferrer

El manacorí s'ha desfet en cinc sets de la nova promesa mundial, Zvérev, mentre que Bautista ha hagut de jugar dos desempats contra Ferrer

Actualitzat

Amb paciència, fent servir l'experiència i mesurant els ritmes, però sense abaixar mai la guàrdia, Rafael Nadal s'ha obert pas als vuitens de final de l'Open d'Austràlia en derrotar l'alemany de 19 anys Alexander Zvérev, per 4-6, 6-3, 6-7 (5), 6-3 i 6-2.

Tot i ser onze anys més gran, el manacorí ha arribat més sencer al cinquè set, per guanyar un partit que se li havia posat molt difícil, i en el qual Zvérev ha confirmat que té armes per ser el futur rei del tenis, però que encara ha d'afinar més el seu joc.

El gegant alemany de 1,98 metres té un servei descomunal i una dreta extremadament perillosa, però contra Nadal ha deixat entreveure diverses escletxes en el joc: errades innocents quan dominava la pista, alguna imprecisió en la volea i falta de concentració quan més li calia, al cinquè set.

El duel ha estat èpic, tens, i jugat de poder a poder, però al final ha acabat com l'únic precedent, el d'Indian Wells l'any passat, quan Zvérev va tenir una pilota de partit i la va desaprofitar.

Nadal ha jugat amb les seves millors armes i ha plantejat el partit amb una estratègia equilibrada. Aturar la fúria de Zvérev, alentir els intercanvis amb el revés tallat, que ha provocat moltes errades en el rival, i moure'l contínuament amb la dreta fins a esgotar-lo.

Tal com estava el partit, es veia clar que, com més llarg fos, més avantatges tindria l'espanyol. Al final de les quatre hores i sis minuts, i a la primera oportunitat, Nadal ha confirmat el seu poder. De moment, el futur rei haurà d'esperar.

Situat ja en vuitens per disputar la segona setmana a Melbourne, Nadal s'enfrontarà a Gael Mofils, que ha guanyat Philipp Kohlschreiber per 6-3, 7-6 (1) i 6-4.

Bautista es desfà de Ferrer en un duel esgotador

Roberto Bautista s'ha imposat a David Ferrer en un duel fratricida de valencians per 7-5, 6-7 (6), 7-6 (3) i 6-4, i també ha entrat als vuitens de final del torneig, una ronda que ha aconseguit per tercera vegada. El partit ha estat competit fins al punt que dos sets s'han decidit per un sol trencament, i els altres dos en el desempat.

Bautista, que ha confessat que se sentia "rebentat" al final del matx, espera el pròxim rival en l'eliminatòria entre Gilles Simon i Milos Raonic.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut