Pep Guardiola al camp del Tottenham (Reuters)
Futbol internacional

Pep Guardiola encaixa la seva primera derrota amb el Manchester City després de dotze partits oficials

Els "citizens" no han viscut una bona setmana. Dimecres, contra el Celtic, Guardiola no va poder igualar el rècord de victòries consecutives d'un entrenador debutant a Anglaterra. Diumenge ha sumat la seva primera derrota.

Pep Guardiola ha encaixat aquest diumenge al camp del Tottenham de Mauricio Pochettino  la seva primera derrota oficial com a entrenador del Manchester City, amb els gols d'Aleksander Kolaerov, en pròpia porta, en el minut 9 i de Delle Alli en el 39. Els de Pochettino han fet valer la seva solidesa en defensa (només 3 partits rebuts en 7 jornades a la Premier League) davant un City que s'ha mostrat poc perillós en la primera meitat. Els dos gols locals han arribat després de dues pilotes recuperades al mig del camp. A la segona part els "citizens" han estat castigats amb un penal quan Fernandinho ha fet caure Alli, però Claudio Bravo ha aturat el xut de Lamela. Aquest resultat deixa l'equip de Londres segon de la classificació a només 1 punt del City.

El Manchester City havia començat la temporada de forma brillant, amb 10 victòries consecutives: 6 a la Premier, 2 a la fase de classificació de la Lliga de Campions contra l'Steaua, 1 a la fase de grups de la competició europea contra el Borussia Mönchengladbach i 1 a la Copa de la Lliga. Aquesta setmana va empatar a 3 al camp del Celtic de Glasgow en la Champions i ara ha cedit a la Premier. Els de Guardiola han perdut embranzida aquesta setmana, i l'aturada de seleccions els vindrà bé per refer-se.

El Borussia també cau

El Borussia Mönchengladbach també ha estat derrotat aquest diumenge. En el seu cas, a la Bundesliga, al camp de l'Schalke 04, i per 4 gols a 0. El matx s'ha decidit en només 6 minuts, període on els locals han marcat 3 gols. Choup-Moting ha obert el marcador de penal en el minut 52, Embolo ha fet el 2 a 0 4 minuts després, i en el 58 Goretzka ha anotat el 3 a 0. Amb el partit ja sentenciat, Embolo ha fet el seu segon gol de la tarda a 7 minuts del final. L'Schalke havia perdut els 5 partits de Lliga que havia jugat fins ara.

El Celtic de Glasgow ha derrotat aquest cap de setmana el Dundee per 0 a 1 a la Lliga Escocesa amb un gol d'Scott Brown i es manté al capdavant de la classificació de la competició.