Garbiñe Muguruza saluda Kim Clijsters després de superar-la (EFE)
Tenis

Muguruza no es deixa sorprendre per Clijsters en el retorn de la belga al circuit amb 36 anys

En un duel de dos exnúmeros 1, la tenista hispanoveneçolana supera en dos sets la belga, que ha tornat a la competició després d'una pausa de set anys i mig

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Era un partit complicat per a Garbiñe Muguruza, exnúmero 1 mundial i ara 16a del rànquing. Era una incògnita com respondria la rival, tota una altra exnúmero 1 mundial, la belga Kim Clijsters, que amb 36 anys tornava a la competició després de set anys i mig d'haver-se retirat. Conscient de tot plegat, la hispanoveneçolana va sortir amb tot. Encertada en la selecció de cops i movent molt bé la rival, es va col·locar amb un clar 6 a 2 i 3 a 0 que semblava sentenciar el partit.

Però Clijsters no estava disposada a deixar-se esclafar. La belga, que té quatre Grand Slams al seu palmarès --3 a l'Obert dels Estats Units i un a Austràlia-- va millorar ostensiblement. Tant, que va ser capaç de forçar el desempat en el segon set. Muguruza ja no és aquella tenista que s'enfonsava anímicament quan les coses li anaven malament. Ara sap gestionar les situacions adverses. Quan va necessitar definir el set ho va aconseguir. El desempat es va decidir per un ajustat 8 a 6 que permetia a la jugadora que entrena Conchita Martínez accedir a la segona ronda del torneig. Allà es trobarà la vencedora del partit entre la russa Veronika Kudermetova i la ucraïnesa Daiana Iastremska.

Anar al contingut