Moss, al volant d'un cotxe, somrient a càmera, quan tenia 80 anys
Moss va córrer amb cotxes antics fins als 81 anys i es va retirar de la vida pública el 2018
Fórmula 1

Mor Sir Stirling Moss, el campió de Fórmula 1 sense corona

Actualitzat
Aquest diumenge ha mort a l'edat de 90 anys Stirling Moss, considerat un dels millors pilots de tots els temps. Va debutar en la Fórmula 1 a inicis dels anys 50 i va arribar a contactar amb la generació dels Jim Clark i Graham Hill dels anys 60. Va aconseguir 16 victòries en Grans Premis de Fórmula 1 en una època en la no es disputaven tantes curses com ara, però mai va arribar a ser campió del Mon. Per això se'l va conèixer popularment com el "Campió sense corona".

Moss va ser un gran pilot dels cotxes "sport" en els començaments dels anys 50, i fins i tot va guanyar amb Mercedes la mítica carrera de les "Mille Migglia", l'any 1955. També amb Mercedes i amb Aston Martin, va guanyar moltes curses de resistència, però mai les famoses 24 Hores de Le Mans.

On va obtenir més èxits va ser en la Fórmula 1. Va debutar amb Maserati, i va ser company d'equip de Juan Manuel Fangio a Mercedes. Va obtenir la primera victòria de l'especialitat a Anglaterra l'any 1955. També va ser pilot de Maserati, Vanwall, Cooper i Lotus. Va obtenir un total de 16 poles i 16 victòries en els Grans Premis, però a causa del sistema de punts que hi havia en aquells temps, mai va ser campió del mon. La victòria més apreciada del pilot anglès va ser la del Gran Premi de Mònaco del 1961, al batre als Ferrari, amb un modest Lotus. La temporada següent va tenir un accident terrible a Goodwood, del qual se'n va sortir després d'una lenta recuperació. Al tornar a la pista, però, va veure que havia quedat afectat el seu pilotatge i va decidir retirar-se. Stirling Moss, que en els darrers anys havia estat comentarista a la televisió anglesa, va arribar a participar en alguns ral·lis, on la seva germana Patt Moss, també va ser una pilot destacada.

 

El món del motor ha mostrat el seu condol de manera massiva, a través de les xarxes socials.

 

Anar al contingut