Roger Walkowiak, en una imatge d'arxiu
Ciclisme

Mor als 89 anys Roger Walkowiak, el guanyador més veterà del Tour que encara era viu

El ciclista francès es va imposar gràcies a una escapada que li va permetre agafar un avantatge de 20 minuts que va anar dosificant fins a arribar victoriós al podi final de París

Actualitzat

El francès Roger Walkowiak, que era el guanyador del Tour de França més veterà encara viu, ha mort aquest dimarts als 89 anys, de manera que ara és l'espanyol Federico Martín Bahamontes el ciclista de més edat entre els que es van coronar vencedors al podi final de París.  

Walkowiak es va imposar en l'edició del 1956 i des que al desembre passat va morir el suís Ferdi Kubler, vencedor el 1950, era el guanyador més veterà del Tour. Un honor que li ha durat poc més d'un mes, fins que el testimoni ha passat a les mans de Bahamontes, vencedor el 1959.

Considerat un guanyador per atzar de la seva edició, Walkowiak, conegut per "Walko", va donar nom a les victòries de ciclistes de segona fila. El "triomf a la Walko" va començar a designar la victòria dels guanyadors d'aquelles edicions del Tour en què no hi havia un clar dominador.

El seu triomf del 1956 es va sustentar en una enorme escapada a la cinquena etapa que li va permetre tenir un avantatge de 20 minuts, que es va limitar a dosificar durant la resta de l'edició. Es va convertir en el segon vencedor del Tour que no va guanyar cap etapa, després de Firmin Lambot el 1922 i el seu triomf no va estar acompanyat d'altres grans victòries en el ciclisme.

Anar al contingut