Barça

Messi, millor davanter de les lligues europees en aquest inici del 2015, i Ronaldo no passa del lloc 29

L'estudi, publicat pel Centre d'Estudis Internacionals de l'Esport, situa el blaugrana en el primer lloc, al davant dels holandesos Arjen Robben, del Bayern de Munic, i Bas Dost, del Wolfsburg

Actualitzat

L'argentí Lionel Messi (F. C. Barcelona) ha estat nomenat millor davanter de les lligues europees en aquest inici d'any, al davant dels holandesos Arjen Robben (Bayern Munic) i Bas Dost (Wolfsburg), en una classificació en què el portuguès Cristiano Ronaldo (Reial Madrid) ocupa una discreta 29a posició.

L'estudi, publicat aquest dimarts pel Centre d'Estudis Internacionals de l'Esport (CIES en la seva sigla en anglès), analitza el rendiment des del passat 1 de gener d'aquest any 2015 dels jugadors de les principals lligues d'Europa i avalua les característiques de cada un d'ells, com ara el tret, la creació d'ocasions, les passades i els dríblings.

Messi, autor de disset gols en dotze partits el 2015, és el davanter amb millor rendiment en aquest inici d'any, en què ha aconseguit cent punts, vuit més que Robben i 23 més que Bas Dost.

El seu company al Barça Luis Suárez és quart (71 punts); Diego Costa, del Chelsea, és cinquè (61 punts); mentre que l'anglès Harry Kane (Tottenham) i l'alemany Marco Reus (Dortmund) estan empatats en la sisena posició amb 57 punts. Lucas Barrios (Montpeller), Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) i Christophe Mandanne (Guingamp) tanquen el "top 10" amb 56, 55 i 54 punts respectivament.

Les estrelles del Reial Madrid Cristiano Ronaldo, Gareth Bale i Karim Benzema, en uns primers mesos del 2015 irregulars, han caigut fins a la 29a, 35a i 37a posició respectivament, molt lluny dels llocs capdavanters.

Sahin, millor migcampista

El turc Nuri Sahin (Borussia Dortmund) lidera la classificació de migcampistes al davant del francès Paul Pogba (Juventus) i del brasiler Fernandinho (Manchester City), mentre que Eden Hazard (Chelsea) i Mesut Özil (Arsenal) han estat nomenats millors atacants, al costat de l'espanyol Jesús Navas (Manchester City).

L'exjugador del Sevilla Emir Spahic (Bayer Leverkusen), l'argentí Martín Demichelis (Manchester City) i l'alemany Mats Hummels (Borussia Dortmund) han estat nomenats millors defensors, mentre que Gael Clichy (Manchester City), Marcelo (Reial Madrid) i Rafinha (Bayern Munic) s'han posicionat com a millors laterals.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut