Jocs Olímpics

Més pressions al COI perquè s'ajornin els Jocs

Comitès Olímipcs i federacions nacionals aposten per Tòquio 2021

Arcadi AlibésActualitzat

Si ahir era el mateix Comitè Olímpic japonès que, contradient el COI, posava sobre la taula la possibilitat d'ajornar els Jocs de Tòquio, aquest dissabte ha compartit els arguments el Comitè Olímpic del Brasil. Els organitzadors dels últims Jocs Olímpics, els de Rio 2016, han fet una nota pública en què demanen que els Jocs es facin un any més tard, és a dir, a finals de juliol i principis d'agost del 2021. D'aquesta manera, la trenta-dosena olimpíada de l'era moderna no es quedaria sense Jocs, com va passar amb les suspensions per les guerres mundials, sinó que, simplement, es farien un any més tard.

Més o menys en el mateix sentit s'ha pronunciat la Federació d'Atletisme dels Estats Units, i aquesta tarda s'hi ha afegit la Federació Espanyola. Totes dues demanen l'ajornament, argumentant que, amb l'actual situació mundial, els atletes no poden fer els entrenaments necessaris per afrontar uns Jocs Olímpics.

Al matí, una altra federació nord-americana, la de natació, s'havia pronunciat en els mateixos termes, amb una petició directa al seu Comitè Olímpic perquè la traslladi al Comitè Olímpic Internacional. El món de la natació és especialment sensible a la necessitat de l'ajornament, i la Federació Francesa s'ha afegit ràpidament a la demanda nord-americana. La Federació Espanyola vol anar amb una mica més de cautela, i el president, Fernando Carpena ha dit que volen donar un marge de temps al COI, tot i que ja comencen a veure que serà molt difícil mantenir els Jocs aquest any.

Les pressions es van multiplicant i, tot i que la torxa olímpica continua amb el calendari previst, és evident que, més tard o més d'hora, el COI haurà de moure fitxa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut