Cursa de la Dona
Una imatge del moment previ a la sortida de la Cursa de la Dona
Atletisme

Més de 29.000 dones han participat a Barcelona en la cursa contra el càncer de mama

L'esdeveniment benèfic ha batut el rècord de l'any anterior, amb 2.000 inscripcions, i ha comptat com a ambaixadores amb les gimnastes espanyoles que van guanyar la plata a Rio

Actualitzat

Més de 29.000 persones, la majoria dones, han tenyit avui de rosa els carrers de Barcelona en la tradicional Cursa de la Dona contra el càncer de mama. La prova ha començat a les Fonts de Montjuïc i ha acabat a l'avinguda Rius i Taulet, després de recórrer 7,8 quilòmetres pel centre de la ciutat.

Els diners recaptats es destinen a l'Associació Espanyola Contra el Càncer AECC-Catalunya contra el Càncer, que els dedica a finançar projectes d'investigació i a l'atenció de dones afectades per càncer de mama. Aquest any, la cursa ha tornat a batre el rècord de participació, amb unes 2.000 persones inscrites més que l'any anterior.

Les integrants de l'equip espanyol de gimnàstica rítmica Alejandra Quereda, Lourdes Mohedano, Elena López i Sandra Aguilar, guanyadores de la medalla de plata en la final per equips dels Jocs Olímpics de Rio 2016, han estat les ambaixadores de l'edició d'aquest any i han animat les participants des de la línia de sortida. Milers de dones, vestides amb una samarreta rosa, el color de la lluita contra el càncer de mama, i també homes i nens de totes les edats, han participat en una prova que havia esgotat tots els dorsals fa més d'un mes.

Les guanyadores de la carrera han estat Meritxell Soler, que ha recorregut els 7,8 quilòmetres en 29.14, Sílvia Segura (31:09) i Montse Carazo (31:15).

Anar al contingut