Fórmula 1

McLaren presenta greus acusacions sobre un suposat espionatge de Renault

McLaren acusa Renault d'haver aconseguit "un benefici innegable i un aventatge injusta", gràcies a les informacions que va rebre l'equip francès per part de l'exenginyer de la factoria de Woking, Phil Mackereth. Contrariament al que es va suposar en un primer moment, la informació que Mackereth va proporcionar a Renault seria significativa, segons un memorandum al qual ha tingut accés la premsa britànica de forma anònima.

Actualitzat

Aquest informe també afirma que 33 fitxes amb dades tècniques confidencials de McLaren van ser copiades en 11 disquets al març del 2006 i posteriorment carregats al setembre en un ordinador propietat de Renault. Aquestes fitxes contenien més de 780 dissenys "que revelen la integritat dels plànols dels monoplaces de McLaren pel 2006 i 2007".

El 6 de desembre, possible sanció

Renault haurà de comparèixer davant el Consell Mundial de la FIA el 6 de desembre per conèixer la sanció per l'ús indegut de propietat intel·lectual de McLaren. Aquesta vista podria retardar la decisió sobre el pròxim equip de Fernando Alonso, que va deixar les "fletxes platejades" i podria tornar a l'escuderia de Flavio Briatore on va guanyar els seus dos mundials el 2005 i el 2006. 

La FIA ja va sancionar McLaren-Mercedes amb la pèrdua de tots els punts del Mundial de Constructors i una forta multa econòmica pel primer escàndol d'espionatge de la temporada. Va quedar demostrat que l'equip de Woking tenia informació confidencial de Ferrari.

Anar al contingut