Ciclisme

McEwen aconsegueix la tercera victòria al Tour en la sisena etapa

L'australià Robbie McEwen, del Davitamon-Lotto, ha aconseguit la tercera victòria de l'edició d'enguany del Tour en la sisena etapa, disputada aquest divendres. El recorregut de la jornada es feia entre Lisieux i Vitré, amb un total de 189 quilòmetres, que McEwen ha fet amb poc més de quatre hores dalt de la bicicleta. Per la seva banda, el belga Tom Boonen, que ha arribat en tercer lloc, no deixa el mallot groc i continua de líder a la general. Per cert, que Alejandro Valverde ja té l'alta mèdica de l'hospital on es va operar.

Actualitzat

El ciclista de Rabobank Óscar Freire, que ha estat sisè en la jornada d'aquest divendres, és quart a la general, a 25 segons de Boonen, i per davant hi té també McEwen i Michael Rogers. Aquest dissabte es farà la primera contrarellotge individual, de 52 quilòmetres i amb final a Rennes.

Un dia més, els equips dels esprintadors han fet bé la seva feina i han atrapat els escapats de la jornada quan faltaven menys de 5 quilòmetres per a l'arribada. Eren Brard, Geslin i Backsted, i tampoc han pogut arribar fins al final. Un cop feta la neutralització, ha començat l'hora de la veritat. Els velocistes disposaven d'una recta de gairebé 2 quilòmetres, i, en aquestes condicions, ara com ara, el més ràpid és Robby McEwen. L'australià no ha fallat i ha aconseguit la seva tercera victòria, davant de l'italià Daniele Benatti, l'home que va guanyar l'etapa de Barcelona de la Volta a Catalunya. L'etapa servirà també per començar a veure qui són els aspirants a la victòria final.

El què és evident és que Tom Boonen té les hores comptades com a líder. A partir d'ara s'haurà de dedicar a la lluita pel mallot verd amb McEwen i la resta d'esprintadors.

Valverde ja té l'alta

Per cert, que Alejandro Valverde ja té l'alta mèdica de l'hospital de Múrcia on ha estat operat d'una fractura de la clavícula, que el va obligar a abandonar el Tour, després d'una caiguda mentre es disputava la tercera etapa. El ciclista murcià de l'Illes Balears podrà començar la recuperació dissabte mateix.

 

Anar al contingut