Neymar durant l'últim entrenament del Barça a la Ciutat Esporttiva (EFE)
Futbol

Màxima concentració al Barça per aprofitar la primera oportunitat d'aixecar el títol de Lliga, aquest vespre davant l'Atlètic

El Barça, amb l'únic dubte de Luis Suárez, serà campió si guanya al Calderón o acaba la jornada amb els mateixos punts que el Madrid

Actualitzat

El FC Barcelona té aquest diumenge la primera oportunitat d'aixecar el vint-i-tresè títol de Lliga. La cita és amb l'Atlètic de Madrid al Vicente Calderón, a partir de les 19.00, com la resta dels partits d'aquesta penúltima jornada del campionat, que se celebra en horari unificat. El Barça serà campió matemàticament si guanya o si obté el mateix resultat que el Reial Madrid tregui de l'estadi Power8, on s'enfronta a un RCD Espanyol que encara busca la classificació europea.

El conjunt blaugrana és el màxim favorit per recuperar el títol i podria fer-ho tornant la pilota al vigent campió, l'Atlètic, que va aconseguir el títol l'any passat precisament al Camp Nou. No obstant això, el duel és de màxima exigència. El Calderón, justificadament, és el camp on el madridisme havia dipositat totes les esperances de punxada blaugrana quan el seu equip encara era a dos punts del liderat. La diferència, ara que només queden dos partits de Lliga, és de quatre. L'Atlètic, però, té els seus propis objectius: és a un triomf de confirmar el tercer lloc, que li donaria l'accés directe a la Lliga de Campions. Això sí, li passa una cosa semblant al Barça: ho aconseguiria igualment si acaba el diumenge amb els mateixos punts que el València.

Els partits entre aquest dos equips sempre són durs, vibrants i arrosseguen un context propi. Es tracta, ara per ara, d'un xoc d'estils del qual el passat curs va sortir vencedor el bloc madrileny i del qual aquesta campanya va sortint guanyador el Barça, que ha resolt amb victòria els seus tres compromisos amb aquest rival: 3-1 a la Lliga i 1-0 i 2-3 en quarts de la Copa del Rei, l'última vegada, el 28 de gener, que l'Atlètic va perdre a casa. La temporada passada, el Barça del Tata Martino va ser incapaç de batre l'equip de Simeone en cap dels sis enfrontaments disputats.

La situació privilegiada del Barça es fonamenta en una segona volta excel·lent, en la qual amb prou feines ha comès errors, s'ha mostrat consistent en la faceta defensiva i ha dirigit el joc cap a la potència atacant que proporciona el trio de davanters més en forma d'Europa: Messi, Neymar i Suárez. Entre tots tres sumen 114 gols aquest temporada en totes les competicions.

Davant l'Atlètic de Madrid, l'únic jugador amb molèsties físiques és Luis Suárez. L'uruguaià té un problema muscular als isquiotibials que ja li va impedir acabar el partit contra el Bayern de Munic. Després que no s'hagi entrenat als últims dies, dissabte es va exercitar amb el grup. De tota manera, Luis Enrique podria reservar-lo per precaució. En aquest cas, Pedro els substituiria. La resta de l'onze no hauria de patir cap canvi.

Davant hi haurà l'Atlètic, amb el bitllet assegurat per a la pròxima edició de la Lliga de Campions des de dissabte passat: com a mínim serà quart. Amb una sola baixa, Tiago Mendes, per sanció, i amb una ratxa a la Lliga de tretze partits sense perdre, nou dels quals amb la porteria a zero, Diego Simeone ja té l'onze pràcticament definit des de principis de setmana, amb Fernando Torres i el francès Antoine Griezmann a dalt.

L'atacant madrileny, golejador decisiu per a quatre dels últims cinc punts sumats per l'Atlètic en les tres jornades més recents, torna a l'onze davant un rival al qual ha marcat nou gols en 14 duels. Jugarà en el lloc de Mario Mandzukic, sense gols en els últims deu partits.

De l'equip inicial no es mou Griezmann, estancat des de fa tres jornades en 22 gols en Lliga i 25 en partits oficials, com també es mantenen Arda Turan, Koke i Gabi al centre del camp, amb Mario Suárez per a l'altre lloc, tret que Simeone inclogui alguna sorpresa d'última hora.

Per darrere hi haurà parella de centrals uruguaians: Giménez i Godín, que torna a l'alineació després de complir un partit de sanció en l'última jornada. Tots dos han compartit titularitat en la defensa en disset partits aquesta temporada, amb només una derrota, precisament davant el Barça en la primera volta.

Jan Oblak encadenarà el dotzè partit seguit com a titular a la porteria, mentre que el lateral dret serà per a Juanfran Torres i l'esquerre estarà entre Siqueira o Gámez. Ho ha provat tant amb un com amb l'altre durant els entrenaments d'aquesta setmana.

Anar al contingut