Mundial 2022

Mateu Lahoz posa fi al mundial

Després de la polèmica al voltant de les actuacions arbitrals, la FIFA ha decidit que el valencià, juntament amb Fernando Rapallini i Facundo Tello, ja no arbitraran cap partit més de Qatar 2022

Redacció Esport3Actualitzat

L'arbitratge espanyol haurà d'esperar quatre anys més per poder tenir un dels seus col·legiats xiulant una final d'un mundial (només Medina Cantalejo va fer de quart àrbitre a la final del 2006 entre Itàlia i França). Mateu Lahoz ha posat fi a la seva participació a Qatar 2022 després d'haver arbitrat tres partits: dos a la fase de grups (Senegal-Qatar i Estats Units-Iran) i un a la segona fase (Països Baixos-Argentina de quarts de final).

Lahoz marxa perquè Argentina va acabar molt descontenta amb l'actuació de l'àrbitre espanyol, que va ensenyar fins a 17 cartolines. La seva actuació no va deixar a ningú indiferent i va provocar una gran tensió durant tot el partit. Sembla que les queixes de jugadors i entrenadors van fer efecte perquè la FIFA ha informat que el col·legiat que no dirigirà cap partit més en aquesta competició.

Mateu Lahoz arbitrant el Països Baixos-Argentina Mundial
Mateu Lahoz arbitrant el Països Baixos-Argentina (Reuters)

El col·legiat torna a Espanya acompanyat dels seus dos assistents Pau Cebrián i Roberto Diaz. Els espanyols que sí que es queden encara al Mundial són tres àrbitres del VAR: De Burgos Bengoechea, Hernández Hernández i Martínez Munuera. 

 

Un duel amb molta tensió

Lionel Messi va ser un dels amonestats en l'enfrontament entre Països Baixos i Argentina. La 'puça' ja compartia experiències anteriors amb Mateu Lahoz a Barcelona: va treure-li una targeta groga per mostrar una samarreta en homenatge a Diego Maradona després de la seva mort, i per això va explicar els seus dubtes sobre el nivell del col·legiat per a aquest tipus de partits: 

"Si parles i et sancionen, la FIFA ha de pensar-s'ho bé. No pot posar un àrbitre així per a aquests enfrontaments, no pot posar un àrbitre que no està a l'altura."

 

Lahoz, el segon àrbitre amb més partits xiulats 

Mateu marxa després de diversos registres històrics en la seva extensa carrera arbitral. Se'n va després d'aquests cinc partits xiulats en un Mundial que el converteixen en el segon àrbitre espanyol amb més partits en un mundial. Fa quatre anys en va xiular dos i en aquesta competició n'ha xiulat tres. Per sobre d'aquest rècord només hi ha Juan Gardeazábal. L'àrbitre que ha estat en tres copes del món: les del 1958, 1962 i 1966, en les quals va xiular set partits.

A més, Lahoz és l'àrbitre que ha estat per primera vegada en uns quarts de final d'un Mundial, ja que a l'anterior cita a Rússia només va participar en partits de la fase de grups. Recordem que el col·legiat va debutar en una cita mundialista el 21 de juny del 2018 al partit del Dinamarca- Austràlia. 

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
Anar al contingut