Mark Cavendish iguala el mite Eddy Merckx (EFE)
Tour

Mark Cavendish iguala el mite Eddy Merckx

L'esprínter de l'illa de Man s'imposa en la tretzena etapa i suma la seva 34a victòria al Tour de França, amb què iguala els triomfs parcials del belga cinc vegades guanyador del Tour. La jornada ha estat marcada per una caiguda a falta de 60 km en què s'ha vist involucrada una bona part del gran grup

Josep CochActualitzat

La tretzena etapa del Tour que unia les ciutats de Nimes i Carcassona amb 220 km de recorregut només tenia un al·licient: saber si Mark Canvendish seria capaç d'igualar les 34 victòries d'etapa al Tour que tenia com a rècord el mític ciclista belga Eddy Merckx. El ciclista belga va aconseguir el seu darrer triomf parcial a la Grande Boucle el 1975. Va ser el segon sector de la novena etapa, en el que va ser el darrer Tour que va disputar, una edició en la qual va acabar en segon lloc de la general per darrere del francès Bernard Thévenet. Doncs avui aquesta gesta ha estat igualada. Han hagut de passar 46 anys perquè el ciclista britànic pogués igualar aquesta gesta. Dos ciclistes oposats, un, el belga, que lluitava per la classificació general, l'altre, el britànic, velocista i que ha sumat totes les seves victòries a l'esprint.

L'etapa no ha tingut cap història, tret dels ja habituals intents d'escapada del gran grup, que no han acabat fructificant. I és que els equips dels velocistes s'han encarregat de tirar avall qualsevol dels intents. El grup ha arribat al darrer quilòmetre amb el Deceuninck-Quick Step controlant al capdavant. La meta picava una mica cap amunt, però això no estat motiu perquè Canvendish tornés a imposar la seva punta de velocitat, guanyar l'etapa i accedir a la història d'aquesta cursa, la més gran del món. Amb la d'avui ha sumat la quarta victòria d'etapa en aquesta edició del Tour, un ciclista que després de prop de quatre anys sense sumar cap victòria ara, amb 36 anys, s'ha retrobat amb el triomf quan ja gairebé ningú s'ho esperava. Ni ell mateix.

 

Anar al contingut