Barça

Luis Enrique: "És una victòria de la fe"

El tècnic blaugrana atribueix la màgica victòria davant del PSG a la fe dels seus jugadors i a la de l'afició

Actualitzat

Luis Enrique ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per valorar la històrica i èpica victòria del FC Barcelona davant del París Saint- Germain en el partit de tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions (6-1).

"És una victòria de la fe"

"És una nit difícilment explicable amb paraules. Ha estat el guió d'una pel·lícula de terror amb un inici espectacular, amb un Camp Nou com no vaig veure. Amb una tensió que no vaig veure. Avui hem acceptat els riscos. No es poden córrer més riscos. És una victòria de la fe, perquè, malgrat que hem fet dos gols que no sabem ni com hem fet, hem estat accelerats. És difícil separar-ho. Sabíem que, si fèiem el tercer, hi hauria problemes. Crec que hi ha alguna cosa que defineix una victòria i que és la fe. Normalment, al Camp Nou, la gent marxa quan falten 10 minuts. El que se n'ha anat ha perdut una nit única. Vaig dir sis gols perquè sempre el rival et pot fer un gol. Han pogut fer més gols, hem seguit corrent riscos i tenim la nit que tots desitgem. I res, aquí estem."

"Sergi Roberto no marca ni a l'arc de Sant Martí"

"Aquest esport és un esport de sonats, únic. No em vull imaginar cap nen al Camp Nou. No ho oblidarà cap adult. L'equip ha seguit creient, ha seguit tenint fe. Pensem a posar Sergi Roberto a la dreta. Sempre li dic que no marca ni a l'arc de Sant Martí."

"Hem passat un dol"

"Hem passat un dol. Hem rebut per totes les bandes. No llegeixo res, però m'assabento de tot. Aquesta victòria està dedicada a tots els culers que han cregut. Aquest equip sap guanyar perquè hem guanyat molt, però també sabem perdre. Jo també. Dedicada especialment als que ens han donat suport."

"Ha estat un torrent de sentiments"

"Ha estat un raig i un torrent de sentiments. No sóc de emocionar-me. M'agradaria. Ho he gaudit com els que ploren. No crec que Sergi Roberto hagi de passar a la història amb el gol. L'aprecio i el vaig pujar al filial sent juvenil de segon any. Però això d'avui és una victòria de tots. Aquesta plantilla té un afany desmesurat per superar-se."

"El partit amb més comunió al Camp Nou"

La pena és que hem de jugar quarts, semifinals i la final si passem. No sé si ens quedarà energia, però, per com s'ha comportat l'equip, és un reforç. És el partit que he vist al Camp Nou amb més comunió amb l'afició.

"Seguim vius en les tres competicions"

Des de la pretemporada, aquest equip, després del que ha guanyat, el seu objectiu és guanyar el triplet. Això vol dir que hauràs d'estar a un alt nivell tota la temporada. Però una competició com la Champions no et permet partits dolents. Hem tingut una revenja, però dues no n'hi haurà. Seguim vius en les tres competicions. 

"No teníem res a perdre"

Vam passar un dol el dia dels enamorats amb un bon repàs per dalt i per baix. Avui no teníem res a perdre. Només havíem de guanyar. A partir d'aquí, això et dóna l'oportunitat a nivell tàctic que es pugui reprendre el fil en les competicions. Al final qui fa bo el sistema són els jugadors.

"Demà hem de posar-nos a treballar de nou"

"Crec que hem merescut guanyar folgadament. El handicap de l'anada va ser no haver marcat gol. El pal de Umtiti ens hagués donat vida en una nit infausta, però aquest meravellós esport et permet revenja i una nit única. Però demà cal començar una altra vegada. Avui em vindria de gust descansar, però demà ens hem d'aixecar i entrenar-nos. Calmar-se, centrar-se i segur que no serà fàcil."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut