L'Espanyol trenca la ratxa d'empats amb una victòria agònica davant l'Athletic (3-2)

L'Espanyol ha acabat amb una ratxa de sis empats consecutius en sumar una agònica victòria davant l'Athletic de Bilbao gràcies a un gol de Pandiani en el minut 93. Després d'una primera part sense gols, els visitants es van avançar de penal per mitjà de Yeste, però dos gols de Tamudo van capgirar el marcador. Aduriz va tornar a establir la igualada i, quan semblava que l'empat a dos seria definitiu, l'uruguaià va desfermar l'eufòria a Montjuïc i va salvar el cap a Ernesto Valverde.

Ernesto Valverde va repetir el mateix onze titular per tercera jornada consecutiva davant la visita de l'Athletic de Bilbao a Montjuïc. Els blanc-i-blaus van portar el pes del partit durant la primera part, però sense crear excessiu perill sobre la porteria de Lafuente. En el minut 7, Javi Chica va donar el primer ensurt de la jornada després de patir una caiguda esgarrifosa. Afortunadament, el jugador del planter espanyolista es va recuperar i va poder continuar sobre el terreny de joc.

Tamudo, que va superar el rècord de Marañón de partits disputats a la Lliga, amb 262, va protagonitzar les dues primeres accions de perill dels blanc-i-blaus. En la primera, el davanter de Santa Coloma no va arribar a rematar de miracle un servei de Luis García i, en la segona, va rematar amb el cap per sobre del travesser. En el minut 27, Murillo va cometre un clar penal sobre Luis García que l'andalús Fernández Borbalán no va assenyalar, tot i les protestes dels jugadors locals.

L'Athletic, gairebé inoperant en atac, va estar sempre molt ordenat en defensa i fins al minut 32 no va xutar per primera vegada sobre la porteria de Kameni. La rematada llunyana d'Orbaiz, molt desviada, es va perdre. Abans del descans, tots dos equips van crear les ocasions més clares de perill. Albert Riera va estar a punt de sorprendre Lafuente amb un xut des de la frontal en el minut 38 que el porter basc va desviar amb problemes i, pràcticament a continuació, Kameni va desviar una rematada d'Aduriz. Luis García va crear l'última ocasió de la primera part amb una volea des de la frontal fregant el pal.

Només començar la segona meitat, el partit es va complicar molt per als interessos de l'Espanyol. Jarque va fer un clar penal sobre Aduriz i Yeste va transformar la pena màxima i va fer pujar el 0-1 en el marcador. El gol visitant va provocar els nervis en l'afició local, però els homes de Valverde no es van encomanar del clima de tensió existent a les graderies i en el minut 54 Tamudo va fer l'empat a un. La reacció de l'Espanyol va ser fulgurant i, sis minuts després, de nou Tamudo va sortir al rescat del seu equip i va fer el 2-1 rematant de cap una centrada de Moisés Hurtado. Però l'alegria dels blanc-i-blaus només va durar set minuts. Aduriz, el millor amb diferència dels bascos, va tornar a establir la igualada després d'aprofitar un mal refús de Kameni, que va deixar la pilota morta a l'àrea petita.

L'empat a dos va deixar molt tocats els blanc-i-blaus, que tot i això van tenir l'ocasió més clara per emportar-se la victòria a set minuts del final. Després d'una gran jugada de Luis García, Tamudo va rematar de cap massa creuat amb tot a favor per marcar. I quan semblava que l'Espanyol sumaria el setè empat consecutiu, en el minut 93 Pandiani, que acabava d'entrar al terreny de joc, va fer de cap el gol de la victòria espanyolista i va salvar el cap del seu entrenador, Ernesto Valverde.