Futbol

L'Espanyol i el Madrid, plens de baixes i dubtes, prometen un partit a vida o mort a Cornellà-el Prat

L'Espanyol intentarà aquest diumenge (19.00), a Cornellà-el Prat, trencar una ratxa de cinc temporades de sequera contra el Reial Madrid al seu estadi, davant un equip madridista que està obligat a guanyar per retallar punts a l'Atlètic i el Barcelona, després de l'empat de dissabte al Calderón.

Actualitzat

L'Espanyol intentarà aquest diumenge (19.00), a Cornellà-el Prat, trencar una ratxa de cinc temporades de sequera contra el Reial Madrid al seu estadi, davant un equip blanc que està obligat a guanyar per retallar punts a l'Atlètic i el Barcelona.

El bloc madrileny és un repte per al vestidor de Javier Aguirre, que no podrà estar a la banqueta per sanció. De tota manera, el Madrid també motiva especialment al grup, que desitja tornar de la millor manera a la bona dinàmica de resultats després de sumar dues derrotes seguides: Osasuna en Lliga i Alcorcón en Copa del Rei.

Per intentar signar un bon marcador davant el conjunt de Carlo Ancelotti, l'entrenador blanc-i-blau no podrà comptar amb el capità i màxim golejador de l'equip Sergio García, per sanció, ni tampoc amb el migcampista David López, amb molèsties en la musculatura isquiotibial esquerra. Són dues peces claus en el seu esquema.

Per decisió tècnica es queden fora de la llista l'esquerrà Víctor Álvarez i l'atacant francès Thiévy Bifouma, a qui el club ja busca una sortida després que no s'hagi presentat als dos últims entrenaments. Segueixen sense entrar el lateral dret brasiler Felipe Mattioni i el migcampista Sergio Tejera.

Les novetats en els plans del preparador mexicà per al partit contra el Madrid, respecte al partit de Copa del Rei de dimecres passat, són l'extrem portuguès Simao Sabrosa, el davanter uruguaià Cristhian Stuani, el central argentí Diego Colotto i el lateral esquerre Joan Capdevila. La convocatòria, de 18 futbolistes, la completen Germán Parreño, Raúl Rodríguez, Víctor Sánchez, Sidnei, Pizzi, Manu Lanzarote, Kiko Casilla, Héctor Moreno, Javi López, Juan Fuentes, Álex, Abraham, Jhon Córdoba i Gabriel Torje.

Per al Madrid arriba la jornada esperada per retallar distàncies amb els seus dos rivals directes pel títol, Barça i Atlètic, que van empatar a zero dissabte. Un victòria el permetria escurçar a tres punts la distància amb tots dos, i està obligat a fer-ho si vol demostrar que té aspiracions en aquesta lliga. Dues derrotes i un empat lluny del Santiago Bernabéu són els factors que el tenen a sis punts de la lluita pel títol.

Carlo Ancelotti ha fet viatjar els seu equip el dia del partit sense el jugador de moda, Jesé Rodríguez, al qual no vol forçar per la contractura al bessó que pateix. Jesé s'estava guanyant més minuts amb un paper de revulsiu que mostra els arguments que el van convertir en la perla del planter. Sí que han entrat en la llista dos jugadors en situacions físiques delicades. Diego López no sabrà fins a última hora si està en condicions de defensar la porteria per culpa d'un virus que li ha afectat l'estómac. Si juga Iker Casillas, serà la seva estrena en Lliga.

També es decidirà a última hora la presència de Xabi Alonso. Després de l'esperada renovació, tan demanada pel madridisme, la perforació de timpà que pateix el fa ser dubte. Davant el Celta es va sentir incòmode pel soroll del Bernabéu i després de descansar davant Osasuna tot indica que es provarà d'inici a Cornellà-El Prat.

Una altra novetat respecte a l'equip que va jugar en Copa del Rei seria el retorn de l'argentí Ángel Di María. Ancelotti el va protegir en Copa dels aficionats molestos del Santiago Bernabéu pel seu gest polèmic en ser substituït entre xiulets davant el Celta, i pot ser titular per reservar Gareth Bale. El gal·lès ha tornat després d'una lesió de bessó i tres partits en una setmana podrien ser una càrrega excessiva.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut