Aquesta és l'estàtua que ha "provocat" la suspensió del Sepahan-Al-Ittihad
Aquesta és l'estàtua que ha "provocat" la suspensió del Sepahan-Al-Ittihad (Tasnim News)
Champions asiàtica

L'Al-Ittihad de Benzema boicoteja un partit a l'Iran per un bust d'un general antisaudita

El partit entre el Sepahan i l'Al-Ittihad s'ha ajornat perquè els saudites s'han negat a jugar-lo. La raó: a peu de gespa hi havia una estàtua de Qasem Soleimani, general iranià assassinat pels Estats Units el 2020 i percebut com un enemic de l'Aràbia Saudita

Jordi Sunyer CapellaActualitzat

L'Al-Ittihad de Jidda, l'equip on milita l'exmadridista Karim Benzema, s'ha negat aquest vespre a disputar el partit de la Champions asiàtica que l'havia d'enfrontar al Sepahan iranià, de la ciutat d'Esfahan, la tercera en importància del país persa. La raó, tot i que el club saudita ha al·legat "altres i diversos motius", no té res a veure amb l'esport.

N'Golo Kanté, entrant al camp del Sepahan amb els seus companys de l'Al Ittihad
N'Golo Kanté entra al camp del Sepahan amb els seus companys de l'Al Ittihad (Twitter Al Ittihad)

A l'interior de l'estadi, la delegació saudita hi ha descobert un bust del general iranià Qasem Soleimani, general major de l'exèrcit iranià i comandant de la Força Quds, encarregada de missions clandestines o fora del territori del país, que va ser assassinat per míssils nord-americans a Bagdad el gener del 2020. Soleimani era percebut com una amenaça a l'Aràbia Saudita, aliada dels Estats Units per intentar frenar la influència iraniana, i particularment xiïta, a la zona. L'administració estatunidenca, de fet, l'havia inclòs en la seva llista de terroristes.

Tot i que el bust de Soleimani es va inaugurar fa dos anys, l'Al-Ittihad ha interpretat com una ofensa "la presència a l'estadi de símbols i imatges que no tenen res a veure amb l'esport". En un primer moment, davant la sorpresa dels aficionats iranians, l'equip local s'ha escalfat sobre la gespa, però els saudites ho han fet dins dels vestidors de l'estadi. Més de mitja hora després de l'inici previst del partit, l'equip de Benzema ha abandonat el recinte i la Confederació Asiàtica no ha pogut fer res més que confirmar la suspensió del partit "per circumstàncies imprevisibles".

Anar al contingut