La foto de família que ha rubricat la presentació del primer conveni de la Primera RFEF
La foto de família que ha rubricat la presentació del primer conveni de la Primera RFEF (AFE)
Primera Federació

L'AFE i ProLiga presenten el primer conveni col·lectiu de la Primera Federació

A partir d'ara, els futbolistes de la tercera categoria del futbol espanyol cobraran un mínim de 20.000 euros per temporada, tindran dret no jugar per Nadal ni Cap d'Any i els seus contractes no s'acabaran en cap cas abans del 30 de juny

La Primera Federació ha fet avui un pas important cap a la seva professionalització, si bé queda encara un important camí per recórrer en molts aspectes. L'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i la comissió de clubs ProLiga han presentat el primer conveni col·lectiu per als futbolistes de la categoria, que ha d'entrar en vigor a partir del pròxim 1 de juliol amb una vigència de dues temporades i amb pròrroga automàtica any a any si no hi ha denúncia prèvia per cap de les parts.

A partir d'ara, els futbolistes de la Tercera Divisió del futbol espanyol percebran un salari mínim garantit: 20.000 euros la temporada que ve, 25.000 la 2025-26. Tindran dret a trenta dies de vacances i no disputaran partits durant les festes de Nadal, en el període del 23 de desembre al 2 de gener, incloent-hi partits d'altres competicions oficials que no siguin la Primera RFEF. Els contractes dels futbolistes no s'acabaran mai abans del 30 de juny de cada temporada i, en cas que el jugador sigui cedit i la cessió sigui remunerada, haurà de percebre un 15% de la quantitat pactada entre clubs pel préstec. A més, el futbolista també tindrà dret a un premi per antiguitat (amb percentatges entre el 10 i el 20% del salari del seu últim any) si completa quatre o més temporades en una mateixa entitat. El conveni també assegura que els clubs hauran de completar la prestació o indemnitzar, segons correspongui, els jugadors que tenen una incapacitat temporal o una lesió invalidant.

El president de l'AFE, David Aganzo, exposa els detalls del conveni
El president de l'AFE, David Aganzo, exposa els detalls del conveni (AFE)

En l'acte de presentació del conveni hi han participat futbolistes de tots els equips catalans de la categoria excepte el Barça Atlètic: Marc Montalvo representant el Nàstic, Kike López i Andreu Hernández el Cornellà, i Sergi Maestre i Carles Salvador el Sabadell.

Anar al contingut