Els aficionats del Barça, a la final de la Champions a Berlín (REUTERS)
Lliga de Campions

La UEFA multa el Barça amb 30.000 euros per la massiva presència d'estelades a la final de la Champions a Berlín

El comitè de control, disciplina i ètica imposa una sanció de 30.000 euros

Actualitzat

Després que la UEFA obrís un expedient al Barça per la massiva presència d'estelades a la final de la Lliga de Campions a Berlín el passat mes de juny, ara es confirma que el club català haurà de pagar 30.000 euros.

El Barça estudiarà un possible recurs

En un comunicat oficial, el club blaugrana assegura que "respecta la sanció, però hi està en total desacord". A més, detalla que els serveis jurídics de l'entitat estudiaran la possibilitat de presentar un recurs.

El perquè de la sanció

En la denúncia elaborada per l'advocada ucraïnesa Anna Bordiugova, es recull la "presència massiva" d'estelades i els càntics constants favorables a la independència des de la grada ocupada pels aficionats del Barça. El club blaugrana es va mostrar consternat i absolutament sorprès per la decisió d'obrir un expedient i va presentar al·legacions.

Després de la reunió de la Comissió de Disciplina de la UEFA, al Barça no li queda cap altra opció que complir amb la sanció. El fet de pagar la multa estalvia al club altres càstigs, com el tancament parcial d'una grada del Camp Nou en el primer partit de la pròxima edició de la Champions.

Paradoxalment, a l'informe del delegat de la UEFA quan es va acabar el partit de la final de Champions, l'holandès Harry M. Been, es destacava l'"excel·lent comportament" dels aficionats del Barça, així com que a la grada blaugrana no es van fer servir artefactes de pirotècnia i els càntics de la seva afició "no van ser discriminatoris". Malgrat això, la UEFA ha decidit donar més credibilitat a l'informe de la delegada ucraïnesa que va elaborar en base a la retransmissió per televisió.

El Reial Madrid va ser sancionat en el seu dia per la UEFA amb el tancament d'una grada del Santiago Bernabéu per crits racistes d'un sector d'aficionats durant un partit de la màxima competició europea.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut