Joan Laporta, en una imatge recent (Reuters)
Barça

La Lliga endarrereix el veredicte sobre el pla de viabilitat del Barça

El club blaugrana esperava aquest dilluns el vistiplau de l'LFP per poder tancar les operacions pendents i fitxar sense restriccions

Redacció Esport3Actualitzat

Al Barça li tocarà esperar-se una mica més per saber en quines condicions haurà d'afrontar el mercat de fitxatges de l'estiu. Tot i que s'esperava un veredicte de la Lliga Professional (LFP) aquest dilluns, la patronal ja ha comunicat al club blaugrana que el seu dictamen podria trigar encara entre una i dues setmanes més. 

L'LFP exigeix un pla de viabilitat al Barça que presenti una reducció de 200 milions d'euros entre reducció de despesa i augment d'ingressos abans de permetre-li fitxar sota la regla 1-1 i deixar enrere la norma 1-4. Això implica que el Barça podrà invertir per reforçar-se exactament la mateixa quantitat que alliberi mitjançant traspassos o estalvi de salaris. 

La llum verda en aquest sentit, en cas d'arribar, permetrà al Barça inscriure les operacions pendents, com els nous contractes de Gavi, Ronald Araujo, Marcos Alonso, Sergi Roberto i Iñaki Peña. I també servirà per poder tancar la renovació d'Alejandro Balde, molt avançada.  

El vistiplau de la patronal també permetria al Barça afrontar amb més garanties el pla de reforços per a la pròxima temporada, començant per l'anhelat retorn de Leo Messi. Al contrari, si l'LFP no aprova el pla presentat pel club, aquest només podrà reinvertir en reforços un 40% de la quantitat que alliberi.

Anar al contingut