Natació

La Federació Catalana homenatja els 38 nedadors que han estat medallistes durant el 2007

Cap altra federació com la catalana aportarà més esportistes a la delegació espanyola als Jocs Olímpics que se celebraran aquest estiu a Pequín. Com a prova, els 38 medallistes de Catalunya que van triomfar en els Campionats d'Europa i del món de l'any passat. Aquest dilluns l'equip espanyol de natació sincronitzada, Èrika Villaécija o Mireia Belmonte han rebut un merescut homenatge.

Actualitzat

Sis medalles al campionat del món de Melbourne, l'estiu passat, avalen l'èxit de l'equip espanyol de natació sincronitzada. Set de les dotze nedadores de l'equip són catalanes, a més de l'entrenadora. Elles, juntament amb la selecció masculina de waterpolo, són el màxim exponent de la supremacia catalana en els esports aquàtics d'equip. La medalla de bronze als últims mundials va donar plaça olímpica als waterpolistes; les nedadores de sincronitzada estan pendents d'un preolímpic, que hauria de ser un pur tràmit.

La barcelonina Èrika Villaécija és l'única nedadora espanyola que té plaça olímpica assegurada en competició individual. En ella s'enmiralla Mireia Belmonte, que espera aconseguir mínima en els campionats d'Europa del mes de març. Tots ells han rebut l'homenatge de la Federació Catalana de Natació, que avui ha reconegut els èxits dels 38 nedadors catalans que han estat medallistes europeus o mundials al llarg del 2007.

Anar al contingut