De Pavant, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Vela

Kito de Pavant, rescatat il·lès a la Vendée Globe

El navegant francès ha hagut d'abandonar el seu vaixell per la important via d'aigua que s'havia obert però ha estat rescatat sa i estalvi

Actualitzat

El navegant Kito de Pavant, un dels participants en la Vendée Globe -la volta al món en solitari i sense escales-, ja ha estat rescatat al nord de les illes Crozet, a l'oceà Índic.

Ho ha fet el vaixell d'investigació i subministrament de la marina francesa Marion Dufresne, que era a unes 110 milles i ha trigat unes 10 hores a socórrer el patró francès. De Pavant està il·lès, però molt cansat i decebut. El Bastide Otio, la seva embarcació, va col·lidir amb un objecte flotant no identificat quan navegava a una velocitat de 16 nusos. El xoc va provocar desperfectes importants a la quilla i va obrir una important via d'aigua al compartiment del motor. El vaixell no ha pogut ser remolcat.

"És terrible deixar el vaixell, perquè perdo molt i les conseqüències seran greus. És la primera vegada que perdo un vaixell. Moralment quedo tocat, però físicament no tinc res", ha dit De Pavant en ser rescatat. "Però dins la mala fortuna he estat de sort perquè el Marion Dufresne estava relativament a prop. Si no, hauria hagut d'esperar un dia i mig."  

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut