Futbol

Javier Tebas confia en la innocència de Cristiano Ronaldo i insisteix que Messi no tenia cap intenció de defraudar

El president de la Lliga de Futbol Professional assegura que no pensa criminalitzar el futbolista portuguès del Reial Madrid després de ser denunciat per la Fiscalia per un frau fiscal de 14,7 milions d'euros

Actualitzat

El president de la Lliga de Futbol Professional, Javier Tebas, ha assegurat que confia en la innocència de Cristiano Ronaldo després de ser denunciat per la Fiscalia per un frau fiscal de 14,7 milions d'euros. "Jo crec que Cristiano Ronaldo és innocent, no hem de ser tan determinants perquè se li ha denunciat, cal esperar per veure com acaben les coses. No penso criminalitzar el jugador ni a ningú", ha afirmat durant una taula rodona anomenada "Justícia i Esport" organitzada per Libertad Digital.

Tebas també ha sortit en defensa de Leo Messi i ha insistit que el crac blaugrana no tenia cap intenció de defraudar a Hisenda tot i haver estar condemnat a 21 mesos de presó pel Tribunal Suprem. "Per molt que vagi a un notari a signar, Messi desconeix les conseqüències fiscals que pugui tenir, per tant, no tenia cap ànim de defraudar, estic segur", ha assegurat.

"Molts esportistes catalans se senten coaccionats a Catalunya"

D'altra banda, Tebas també ha assegurat que els esportistes catalans estan coaccionats a l'hora d'expressar la seva opinió política sobre una possible independència de Catalunya. "Cal intentar entendre aquesta coacció o falta de llibertat que poden tenir a Catalunya molts jugadors", ha assegurat.
 
Preguntat per les declaracions en què el futbolista del FC Barcelona Gerard Piqué defensava no haver-se posicionat mai a favor de la independència, el president de la Lliga ha expressat els seus dubtes sobre l'expressió d'opinions per part dels esportistes catalans. "Si un jugador català diu que vol que vol que Catalunya segueixi a Espanya, tindrà molta part del sistema català actual en contra", ha assenyalat i alhora ha dit saber de "molts futbolistes professionals i esportistes catalans" que prefereixen "no parlar del tema "per això.
 
Sobre Piqué, s'ha mostrat segur que sempre "ha lluitat per la samarreta d'Espanya", i l'"entristeix" que hi hagi hagut jugadors a la selecció sense sentir els colors, com podria ser el cas de l'entrenador del Manchester City Pep Guardiola. "A ell, li enviaria un missatge molt personal, sóc català, la meva mare ho és i per a molts espanyols Catalunya segueix sent Espanya; és una decisió que hem de prendre tots, no només els que hi viuen", ha sentenciat Tebas.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut