Automobilisme

Hamilton guanya la partida a Alonso i sortirà des de la "pole position" al GP del Japó

Lewis Hamilton sortirà des de la primera posició en el Gran Premi del Japó de Fórmula 1, que es disputarà aquest diumenge i que podran seguir en directe per TV3 a partir de dos quarts de set del matí. El pilot britànic ha estat el més ràpid en la sessió classificatòria, que s'ha disputat sobre una pista totalment molla a causa de la boira i la pluja que ha caigut sobre el nou circuit de Fuji. De fet, la boira ha fet suspendre l'última sessió lliure del dia. També a la primera fila, però en segona posició, sortirà Fernando Alonso. Kimi Räikkönen i Felipe Massa han acabat tercer i quart, respectivament.

Actualitzat

Després de la batalla dialèctica entre Alonso i Hamilton abans del Gran Premi del Japó, la lluita entre els dos pilots de McLaren s'ha traslladat a la pista. Amb l'asfalt del circuit de Fuji mullat a causa de la pluja, el britànic ha estat el més ràpid i ha aconseguit la "pole position" per davant de l'asturià, que a priori partia com a gran favorit tenint en compte els precedents de Hamilton sobre un traçat moll. L'actual líder del Mundial ha fet el millor temps gràcies a una última volta ràpida espectacular, i ha superat Alonso per només 70 mil·lèsimes. Els mecànics de McLaren no han pogut dissimular la seva eufòria quan s'ha confirmat que el britànic sortia des de la "pole position", la cinquena de la temporada per al pilot britànic.

Per darrere dels dos McLaren s'han classificat els Ferrari de Kimi Räikkönen i Felipe Massa, que s'han hagut de conformar amb la tercera i quarta posició, respectivament. El finlandès, que havia assegurat que no tenia res a perdre en aquesta cursa, no ha estat al nivell que s'esperava i haurà de sortir des de la segona fila de la graella.

Les dues grans sorpreses d'aquests entrenaments oficials sobre la pluja han estat Jenson Button i Sebastian Vettel. El britànic d'Honda ha acabat en una meritòria cinquena plaça, el seu millor resultat en tota la temporada. Per la seva banda, el jove alemany de Toro Rosso ha situat el seu monopaça en la vuitena posició.

Anar al contingut