NBA

Gasol recupera la seva millor versió gràcies a l'ambició i la grandesa dels Lakers

L'anell de campió ha deixat de ser un mer somni per convertir-se en un objectiu abastable. Els Lakers han permès que Pau Gasol comenci, després de set anys a la lliga, una nova carrera a l'NBA. De les derrotes a les victòries. De la frustració a l'orgull. Del fracàs a l'èxit. En una entrevista amb diversos mitjans, el català reconeix haver recuperat la gana de títols i l'ambició, i espera esprémer la bona sintonia que manté amb Kobe Bryant per portar la històrica franquícia de Los Angeles al més alt del bàsquet mundial.

Actualitzat

Pau Gasol sembla un altre jugador. El català s'havia confirmat com un jugador important de l'NBA però no estava pas considerat una estrella pel mer fet que formava part d'un equip perdedor. Això havia frenat la progressió del jugador, l'havia sumit en un tedi perillós, alternant actuacions magnífiques amb d'altres de molt més discretes. Aquell Pau ja és història.

El fitxatge pels Lakers ha renovat els ànims i la motivació del jugador. En una entrevista concedida ahir per teleconferència amb diversos mitjans, Gasol va reconèixer que se sent molt millor, ja que ara té "l'oportunitat immensa de guanyar cada nit". Aquesta "il·lusió" retrobada fa que afronti amb optimisme el seu futur en la històrica franquícia.

És cert que el pivot -caldrà veure què fa Phil Jackson quan Bynum retorni a l'equip- encara s'està adaptant als esquemes del seu nou equip i al joc dels seus companys, però això no treu que, en només cinc partits disputats de daurat i porpra, "les expectatives siguin altes". "Esperem guanyar cada nit i si arribem a les eliminatòries pel títol esperem que l'equip respongui", reconeix l'ex del Barça.

El castellà despista els rivals

Gran pert del mèrit que té la bona adaptació de Gasol als Lakers es deu, com ell mateix reconeix, a la relació que manté amb Kobe Bryant. El jugador català diu que l'estrella dels angelins és un professional de totes totes i que l'està ajudant molt en totes les facetes del joc -"en atac, a l'hora de millorar la posició"-. El secret està en què tots dos es comuniquen en castellà per tal de despistar els contrincants.

Des que jugava al Barça Gasol no sentia la pressió de guanyar cada partit però afortunadament el català va assimilant "la grandesa d'aquest equip" i l'obligació de vèncer. De moment, la seva contribució està sent satisfactòria encara que els problemes  a l'esquena i els encostipats han privat de veure el gran Gasol. El de Sant Boi espera ara que l'aturada per l'All-Star li permeti recuperar-se del tot i, de pas, buscar casa a Los Angeles.

Una de les conseqüències directes de l'èxit de Gasol a l'NBA pot perjudicar els interessos de la selecció espanyola de cara als Jocs Olímpics de Pequín. L'estrella de l'equip de Pepu Hernández està compromès al 100% amb el combinat però si els Lakers arriben fins el final en la lluita per l'anell això podria comprometre la seva presència a la cita olímpica.   

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut