Nadal amb la copa de Roland Garros el 2022 saludant el públic
Nadal es va proclamar campió del Roland Garros per última vegada el 2022 (@rolandgarros)
Tenis

França, colpida per l'absència de Rafael Nadal a Roland Garros

Tant l'organització del torneig com els mitjans de comunicació del país es fan ressò de la decisió del manacorí, que no serà a París per primer cop des del 2005

Redacció Esport3Actualitzat

La primera conseqüència de la decisió de Rafael Nadal de prendre's uns mesos de descans per recuperar-se de les seves lesions és la impossibilitat de disputar Roland Garros, el seu torneig preferit i el que més bé li ha anat. L'ha guanyat 14 cops dels últims 18.

La terra batuda de París ha estat escenari 14 vegades (en 18 anys) de les victòries del manacorí, mentre que Djokovic només l'ha guanyat 2 cops i Roger Federer només va alçar una vegada la Copa dels Mosqueters.

La mateixa organització del torneig ha publicat diverses piulades aquesta mateixa tarda lamentant el que li ha passat a Nadal. La directora del torneig, l'extenista Amélie Mauresmo, ha empatitzat amb "el dolor i la tristesa que deu sentir ara mateix".

"Ara esperem que es recuperi al més aviat possible per veure'l trepitjar ràpidament les pistes de tenis i trobar-lo l'any vinent a Roland Garros."


Protagonista als mitjans francesos

El mitjà esportiu per excel·lència al país veí, L'Équipe, recull la notícia amb la reacció de tenistes com Nicolas Mahut, que assegura que "l'ombra de Rafa planarà sobre Roland Garros". I ha remarcat la dada que l'any que ve serà l'últim de la carrera com a tenista professional de Nadal.

A la portada d'aquest divendres apareix el manacorí celebrant un títol a la Philippe Chatrier amb el titular "Una terra sense el seu rei".


Un mitjà generalista com Le Monde també s'ha fet ressò de la notícia. El rotatiu recorda que el manacorí no es quedava fora de Roland Garros des del 2005. 


El Libération parla de "L'home dels 14 títols" i explica la seva absència per les molèsties físiques que pateix.

La cadena Eurosport, amb seu a França, ha fet una bonica infografia amb les 14 victòries de Nadal a Roland Garros i la seva evolució al llarg dels anys.

ARXIVAT A:
Rafa Nadal
Anar al contingut