Un dels vaixells manipulats antireglamentàriament (Foto: Reuters)
vela

Forta sanció per a l'Oracle, campió de la Copa Amèrica de vela, a pocs dies de la competició

La sanció més gran en la història de la Copa Amèrica de vela posarà més difícil a l'Oracle tornar a guanyar la competició. Membres de la tripulació havien afegit pes als vaixells de l'equip en unes regates preparatòries. Els nord-americans hauran de guanyar dues regates més que el seu rival, Emirates Team New Zealand, per repetir triomf.

Actualitzat
L'Oracle ha rebut la sanció més gran de la història de la Copa Amèrica de vela. L'actual campió ha estat sancionat per la manipulació antireglamentària, afegint pes, dels vaixells de l'equip que participaven en les Sèries Mundials, una competició que serveix per a la preparació tant d'innovacions tècniques com de les tripulacions.
 
Els nord-americans han estat penalitzats amb 2 punts en la Copa Amèrica, que comença dissabte 7 de setembre, tres dels seus tripulants han estat expulsats totalment de la competició i un altre de forma parcial, i a més hauran d'abonar una multa de gairebé 200.000 euros. El jurat internacional ha dictaminat que cap dels seus pesos pesants hi estava implicat, i això els ha exclòs de cap sanció.
 
El campió Oracle s'enfrontarà a les aigües de la badia de San Francisco a l'aspirant Emirates Team New Zealand, amb jornades de dues regates diàries en dies alterns (excepte el dissabte 7 i el diumenge 8). El reglament fixa que el vencedor de la Copa Amèrica serà el primer que guanyi nou punts (1 per regata). En aquest cas, per la penalització, l'Oracle hauria de dominar 11 regates per revalidar el seu títol.
Anar al contingut