Els jugadors del Barça, celebrant el gol d'Ousmane Dembélé
Els jugadors del Barça, celebrant el gol d'Ousmane Dembélé (Reuters)

Ansu Fati il·lumina el Barça al Reale Arena (1-4)

El davanter revoluciona el partit i reparteix dues assistències i fa un gol en la primera victòria del conjunt blaugrana a la Lliga

Xavi TorresActualitzat

El resum del partit

L'entrada d'Ansu Fati al terreny de joc als 64 minuts ha canviat un partit igualat que ha servit perquè els blaugranes sumessin una victòria de prestigi a Sant Sebastià, la primera del campionat.

Amb les novetats de Balde per Alba, Frenkie per Sergio (sancionat) i Ferran per Raphinha, Xavi ha buscat sorprendre la Reial Societat amb un plantejament valent amb només tres defenses i quatre homes en atac.

En clau blaugrana, tot ha començat molt bé, ja que als 46 segons, en el primer atac, una conducció llarguíssima de Balde ha acabat amb un excel·lent xut a gol de Lewandowski, el seu primer oficial amb la samarreta blaugrana.

El polonès, que avui ha fet 34 anys, ha exhibit la seva gran qualitat per a la desmarcada i la rematada. La Reial Societat, però, ha trobat el mateix premi cinc minuts després.

Frenkie de Jong s'ha adormit i ha perdut la pilota en zona perillosa davant Silva, que ha habilitat Isak perquè superés Eric i marqués l'empat amb un suau toc ple de talent que ha superat Ter Stegen, avui capità del Barcelona. 1 a 1, als 6 minuts del partit.

De la resta de la frenètica primera part, dues oportunitats blaugranes, de Ferran (24') i Lewandowski (47'), i tres de locals, de Merino i Kubo (27') i Silva (44').

Poca cosa ha canviat després del descans. Un gol ben anul·lat a Brais Méndez als 52' ha donat pas a una gran oportunitat de Gavi (55'), però el fet més noticiable ha estat l'entrada al terreny de joc d'Ansu Fati, als 63 minuts, en el lloc de Ferran Torres.

El partit ha canviat completament. Dos minuts després, una genialitat d'Ansu, que ha fet una passada d'esperó espectacular a Dembélé, ha suposat l'1 a 2 per als blaugrana.

Només un parell de minuts després ha arribat el tercer, en una combinació a l'interior de l'àrea entre Pedri i Ansu que ha acabat amb la segona diana de la jornada de Robert Lewandowski, que ha resolt amb gran solvència davant Remiro.

Amb la Reial Societat entregada, ha arribat el quart, als 79'. Centrada de Raphinha, rebot afortunat entre Lewandowski i Brais que ha deixat tot sol Ansu, molt tranquil en la resolució, per fer el seu primer gol de la temporada. L'impacte en el partit del jugador del planter ha estat increïble.

Dimecres el Barça torna a jugar. Serà al Camp Nou, a les 21.30, partit amistós i solidari contra el Manchester City de Pep Guardiola, promogut per l'exjugador i exentrenador barcelonista Juan Carlos Unzué i que servirà per lluitar contra la malaltia de l'ELA.