Barça

El Barça guanya el València (3-1) i agafa aire de cara a la Champions

Gayà ha inaugurat el marcador amb un autèntic golàs des de la frontal, però Ansu Fati ha posat l'empat amb un altre gran gol després d'una paret amb Memphis. El propi neerlandès ha transformat una pena màxima per capgirar el marcador abans del descans

Xavi TorresActualitzat

Tres punts d'or i bones vibracions de cara al partit de dimecres en que el Barça es jugarà contra el Dynamo de Kiev bona part de les seves opcions a la Lliga de Campions i el de diumenge, amb la visita del Reial Madrid, al Camp Nou. Del partit contra el València, dues qüestions novedoses en l'alineació de Ronald Koeman. La primera, la titularitat d'Ansu Fati, que no sortia en l'onze inicial des de feia 344 dies, justament quan es va lesionar contra el Betis. La segona, la posició de Serginho Dest, ubicat com a extrem dret. Ells mateixos han fabricat la primera jugada perillosa del partit, al primer minut de joc, que ha acabat amb un xut de Fati a la xarxa exterior de la porteria de Cillessen. El València, en canvi, ha encertat en la primera que ha tingut. Era el minut 5 i el primer córner del partit. Jordi Alba ha refusat malament la centrada de Soler i Gayà ha empalmat a la xarxa una canonada espectacular des de fora l'àrea. Al Barça li ha tocat tornar a remar contra corrent.

L'equip de Koeman ha carregat el joc, com és habitual, al costat esquerre on Alba -que també tornava a l'equip després de recuperar-se de la seva lesió al bíceps femoral- i Ansu han estat molt encertats. Als 10 minuts, el lateral català ha fet una centrada molt perillosa però quan Dest anava a marcar, Gayà ha evitat el gol sota pals. Tres minuts després ha arribat l'1 a 1, un golàs de Fati després de fer una paret amb Memphis a la frontal de l'àrea. El jove davanter, que encara té marge de millora, ha tornat a demostrar la seva excel·lent relació amb el gol. El Barça ha estat ambiciós, ha pressionat bé per anul·lar els atacs del València i s'ha mostrat més decidit que en partits anteriors. El 2 a 1 ha arribat després d'una magnífica jugada de Memphis i Alba que ha acabat amb un penal de Gayà a Fati, protestat pel valencianisme. Memphis no ha fallat. Quart gol de l'holandès a la Lliga.

Ansu Fati celebra el gol
Ansu Fati celebra el gol (EFE)

A la segona part l'equip de Koeman les ha vist venir. Ha perdut la possessió de la pilota i s'ha vist obligat a defensar-se i a contraatacar. En la primera transició -minut 50- Ansu ha tornat a posar a prova Cillessen que, amb una gran mà, ha evitat el tercer gol blaugrana. Però qui realment ha creat perill ha estat el València, sobre tot quan Carlos Soler ha rematat al pal als 53 minuts; quan Guedes, quatre després, ha posat a prova els reflexos de Ter Stegen, solvent amb una gran intervenció pròpia d'un porter d'handbol, o quan –als 80'- cap company ha sabut aprofitar l'arribada de Carlos Soler en conducció fins el primer pal de la porteria del Barcelona. L'equip català, espantat per la situació inestable de l'equip, ha cedit metres i fins i tot s'ha situat amb defensa de cinc per resistir els darrers deu minuts. I ho ha fet, a més, anotant el 3 a 1 en una contra finalitzada amb una bona centrada de Dest i una rematada, de Coutinho, tot sol a la frontal de l'àrea petita. Cou havia entrat per Fati a l'hora de joc.

L'aficionat del Barcelona ha marxat content del Camp Nou pels tres punts i perquè ha pogut gaudir amb el debut del Kun Agüero, que ha jugat els darrers cinc minuts del partit.

Aquest és el resum del Barça-València (3-1)

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut