El València té la mida presa a l'Osasuna (Foto: EFE)
Copa del Rei

El València torna a derrotar l'Osasuna (0-2) i posa un peu i mig als quarts de final

Només tres dies després d'haver guanyat al Reyno de Navarra, els de Valverde han encarrilat l'eliminatòria de vuitens de final. Dani Parejo, de falta, i Soldado condemnen els navarresos i col·loquen el València virtualment a la següent ronda.

Tant Mendilíbar com Valverde van revolucionar els seus equips per tornar-se a enfrontar al Reyno de Navarra, ara a la Copa. L'onze local era pràcticament nou, i només Echaide repetia. Al València, homes importants com Soldado o Piatti eren a la banqueta. Probablement per això, el partit vaa començar molt lent i només es va animar en el tram final del primer temps.

Primer van avisar els navarresos: després d'una rematada de l'exblaugrana Nano, l'equip local va reclamar un penal per mans de Ricardo Costa en una acció amb Roberto Torres. Manuel Omwu, que va ser el davanter centre titular, va xutar desviat per ben poc. Però l'ocasió més clara del primer temps va ser per als de Valverde. Passada d'Éver Banega a l'esquena dels defenses locals, recull Jonás i Asier Riesgo respon molt bé a la rematada del brasiler.

I, de fet, si hi va haver un equip resolutiu va ser el València, que va marcar un gol psicològic en el segon minut de la represa: un esplèndid llançament de falta de Dani Parejo. Un cop del qual l'Osasuna es va refer molt lentament tot i l'entrada de Damià i Nino. Una rematada de l'andalús, que va botar davant de Diego Alves, va ser la primera inquietud del brasiler en la represa, 25 minuts després del gol. També ho va provar Annan, fet que evidenciava el desencert navarrès.

En canvi, Soldado, que va entrar en l'últim quart d'hora, va acabar liquidant l'eliminatòria. Va avisar amb una rematada desviada, i, després que l'Osasuna tingués la seva última opció ja en el temps afegit, l'exdavanter dels locals va marcar el 0 a 2 quan Pérez Lasa ja tenia el xiulet a la boca. Un marge gairebé definitiu per als de Valverde.