El València només aconsegueix empatar contra el Schalke a Mestalla (1-1) i es complica el pas a quarts

El València va empatar amb el Schalke a Mestalla (1-1) en l'anada dels vuitens de final de la Champions. La primera meitat va ser intensa i amb ritme. Al minut 16, Mathieu va fer una bona centrada i Soldado va rematar al fons de la xarxa. A la represa, l'equip xe va acusar l'esforç físic i els alemanys es van sentir més còmodes. Raúl, al minut 64, va castigar els valencianistes després de finalitzar en gol una jugada marca de la casa. Els homes d'Unai Emery hauran de patir a Gelsenkirchen.

La primera part del partit de Mestalla va deixar la impressió que el València tenia un guió favorable per marxar a Gelsenkirchen amb avantatge. Certament, la primera ocasió clara va ser del Schalke 04: un misto de Huntelaar. Però els d'Unai Emery van fer gala d'efectivitat i es van avançar en la segona rematada entre pals. Al minut 16, centrada de Mathieu i Soldado aconseguia el seu sisè gol a la Champions.

Abans del descans, de fet, l'equip valencianista va tenir tres bones oportunitats per fer el segon: un cop de cap de Soldado, al minut 29, una rematada d'Aduriz que va tocar la xarxa, però per fora, al minut 32, i un xut des de la frontal de Tino Costa que va donar feina a Neuer, al 35.

Però a l'inici de la segona meitat, es va confirmar que l'efectivitat valencianista s'havia esfumat. Banega va veure com la seva rematada passava llepant el pal i, un minut després, Raúl González ja va donar l'avís del que podia fer en una rematada que va poder desviar Guaita.

I és que Raúl va oferir la seva millor versió, i en el minut 64, va marcar el gol que el converteix en el màxim golejador de la història de totes les competicions europees. A partir d'aquí, fase de nervis per als valencianistes i entrada de Vicente, Joaquín i Jordi Alba per mirar de desfer l'embolic. Però va ser el xinès Hao qui va tenir l'1 a 2 a les botes. Al València li tocarà marcar a Gelsenkirchen.