Futbol

El Reial Madrid juga avui a San Siro, contra un Milan esperonat per la victòria al Bernabéu

El Reial Madrid és a Milà, on aquest vespre Manuel Pellegrini viurà un examen qui sap si definitiu. L'equip blanc compta amb derrotes les cinc visites que fins ara ha fet a San Siro, però confia en el brasiler Kaká, rebut encara com un ídol per l'afició "rossonera", per recuperar el liderat del seu grup a la Champions. Després de la desfeta del Santiago Bernabéu d'ara fa quinze dies, els merengues no poden fallar si no volen veure compromès el seu accés als vuitens de final.

Actualitzat
El Reial Madrid visita avui San Siro, amb l'objectiu de corregir la relliscada contra l'equip italià al Bernabéu. El 2 a 3 que els blancs van encaixar a casa encara cou i no els beneficia en la classificació del grup C. Pellegrini, ratificat en les últimes hores pel president Florentino Pérez, respira una mica més tranquil després de l'última victòria balsàmica a la Lliga, però sap que l'equip haurà de demostrar la màxima concentració per evitar sorpreses. En el retorn de Kaká davant l'afició milanista, l'equip que dirigeix Leonardo Araujo confiarà en un renascut Ronaldinho.

San Siro, camp maleït


El Milan és un dels equips maleïts del Madrid. Els blancs han visitat el camp dels italians cinc cops en Copa d'Europa, primer, i Champions, després, i totes cinc vegades han perdut. Les dues primeres derrotes, el 1956, per 2 a 1, i el 64, per 2 a 0.

La desfeta més humiliant va arribar el 19 d'abril del 1989, la nit més negra de la "Quinta del Buitre". El Milan de Sacchi va fer un 5 a 0 al Madrid de Beenhaker. Era la tornada d'una semifinal. Els protagonistes d'aquesta golejada difícil d'oblidar, sobretot per al porter Paco Buyo, van ser Ancelotti, Rijkaard i Gullit, tots dos de cap, Van Basten i Donadoni.

La temporada següent, el Milan i el Madrid es van tornar a creuar a la Champions i no hi va haver revenja. Els blancs, aleshores dirigits per Toshack, van tornar a perdre per 2 a 0, amb gols del que després seria entrenador del Barça, Frank Rijkaard, i Van Basten, de penal.

El Madrid va visitar per última vegada San Siro el 2002, en la fase de grups de la Champions, i van encaixar la cinquena derrota. Aquesta vegada, per la mínima, i amb un gol de Xevtxenko.

L'única alegria del Madrid a San Siro va ser l'1 d'agost del 2000, en el Trofeu Centenari del Milà. Els blancs hi van guanyar per 1 a 5, amb dos gols de Guti, a qui Pellegrini ha deixat fora de la convocatòria, Morientes, Rivera i l'exblaugrana Samuel Eto'o, que ara juga a l'altre equip de la ciutat, l'Inter.

Anar al contingut