Motociclisme

El quart títol de Marc Márquez eleva a 15 els mundials del motociclisme català

Marc Márquez és l'home destinat a arribar a l'alçada de llegendes del motociclisme com Giacomo Agostini o Valentino Rossi. El fet de ser el pilot més jove a guanyar el seu segon mundial a la màxima categoria ho corrobora. Però els èxits del pilot de Cervera no són un fet aïllat per al motociclisme català, que ja suma 15 mundials i que d'aquí al final de l'any encara pot sumar-ne dos més, ja que Tito Rabat (Moto2) i Àlex Márquez (Moto3) són els líders de les seves respectives categories.

Actualitzat

Marc Márquez és l'home destinat a arribar a l'alçada de llegendes del motociclisme com Giacomo Agostini o Valentino Rossi. El fet de ser el pilot més jove a guanyar el seu segon mundial a la màxima categoria ho corrobora. Però els èxits del pilot de Cervera no són un fenomen aïllat per al motociclisme català, que ja suma 15 mundials i que d'aquí al final de l'any encara pot sumar-ne dos més, ja que Tito Rabat (Moto2) i Àlex Márquez (Moto3) són els líders de les seves respectives categories.

Un dels objectius de Marc Márquez, com ell mateix confessa, és ajudar el seu germà Àlex a guanyar el Mundial de Moto3. El petit dels Márquez és l'últim pilot català amb possibilitats reals de guanyar un mundial, una circumstància cada cop més freqüent entre els nostres pilots.

Cañellas i Pons, els pioners

La tradició del motor a Catalunya és antiga i sòlida, però no era tan freqüent veure èxits de pilots catalans en el Mundial. Des de la primera victòria d'una cursa, a càrrec de Salvador Cañellas l'any 1968, fins al primer mundial, el primer de Sito Pons als 250 cc., van passar dues dècades clavades. Res a veure amb el triplet de mundials que ens van oferir l'any passat Marc Márquez (MotoGP), Pol Espargaró (Moto2) i Maverick Viñales (Moto3).

 

 

Un triplet espectacular que pot repetir-se enguany -amb diferents protagonistes pel que fa a Moto2 i Moto3- i que confirma el bon moment del motociclisme català, corroborat per una altra dada demolidora: des del 2013, els pilots catalans han guanyat 55 de les 97 curses que s'han disputat en les tres categories.  

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut