Marc Márquez, durant la cursa de Motegi. (Foto: Reuters)
Motociclisme

Márquez revalida el títol de MotoGP al G. P. del Japó, on Lorenzo s'ha adjudicat la cursa

Marc Márquez s'ha proclamat campió del món de MotoGP per segon any consecutiu. El pilot de Cervera afrontava a Motegi el primer de quatre "match balls" pel títol i no ha volgut esperar-se més. Ha fet exactament el que li calia: acabar la cursa al davant de Pedrosa i Rossi. Mentre, Jorge Lorenzo ha estat el guanyador de la cursa.

Actualitzat

Marc Márquez s'ha proclamat campió del món de MotoGP per segon any consecutiu. El pilot de Cervera afrontava a Motegi el primer de quatre "match balls" pel títol i no ha volgut esperar-se més. Ha fet exactament el que li calia: acabar la cursa al davant de Pedrosa i Rossi.

Mentre, Jorge Lorenzo ha estat el guanyador de la cursa, i suma la segona victòria de la temporada després d'haver superat el seu principal rival aquest dissabte, Valentino Rossi, company a Yamaha. Un avançament interior espectacular a la quarta volta li ha permès marxar en solitari.

Márquez ha fet una mala sortida, però no ha perdut els nervis i en pocs girs s'ha vist tercer, a la cua d'un Valentino Rossi que li ha posat les coses molt difícils. Després de dues voltes de lluita i avançaments, el català ha pogut separar-se'n i veure acomplert l'objectiu: havent deixat enrere l'últim escull per al campionat, no li calia guanyar la cursa i es podia prendre les últimes voltes amb una mica de calma.

Dani Pedrosa també s'ha vist obligat a remuntar, però el cap de la cursa li ha quedat fora de l'abast massa aviat. S'ha hagut de conformar a superar Dovizioso amb un bonic avançament i acabar quart. Pel que fa a la resta de catalans, Pol Espargaró ha estat vuitè, i l'Aleix, onzè.

En acabar la cursa, el campió ha celebrat el seu quart títol mundial representant un ritual japonès, en el qual un samurai i dues geishes li han fet lliurament d'una catana, l'espasa tradicional del país.

Anar al contingut