Lewandowski, després de fallar el penal davant Mèxic (EFE)
Mundial 2022

El malefici de Lewandowski als Mundials: encara no s'ha estrenat

El davanter polonès ha disputat quatre partits en cites mundialistes, però encara no ha aconseguit fer cap gol

Redacció Esport3Actualitzat

Robert Lewandowski encara deu estar donant voltes al penal fallat aquest dimarts en l'empat de la selecció polonesa contra Mèxic (0-0) en l'estrena al Mundial de Qatar.

Després que l'àrbitre revisés el VAR i assenyalés el llançament des dels onze metres, l'Estadi 974 de Doha no ha pogut ser l'escenari de l'estrena mundialista del davanter: el "Memo" Ochoa li ha endevinat les intencions i ha evitat el gol amb una gran aturada.

Un golejador poc afortunat als Mundials

A nivell de clubs, "Lewa" ha marcat 447 dianes entre el Borussia Dortmund i el Bayern de Munic (2010-2022) i ja en porta 18 amb el Barça en només 19 partits oficials amb els blaugranes.

Amb la seva selecció ha anotat un total de 76 gols des que va debutar l'any 2008, però encara no ha aconseguit estrenar-se en una cita mundialista.

Polònia va quedar fora dels Mundials del 2010 i el 2014, i va caure en la primera fase a la Copa del Món disputada a Rússia el 2018, sense cap gol del blaugrana. Bednarek i Krychowiak van ser els autors de les dues dianes dels polonesos en un torneig en què van tombar el Japó (0-1) i van caure contra Colòmbia (0-3) i el Senegal (1-2).

Al llarg de la seva carrera, el davanter ha xutat un total de 77 penals i n'ha fallat només vuit, però dos d'aquests errors han estat consecutius: amb el Barça davant l'Almeria i el d'aquesta tarda contra Mèxic. Amb Polònia n'havia xutat 10 i els havia marcat tots, fins aquest dimarts.

La següent oportunitat d'estrenar-se, aquest dissabte a les 14.00 hores davant l'Aràbia Saudita, que ha tombat l'Argentina de Leo Messi contra tot pronòstic.

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022Lewandowski
Anar al contingut