El Maccabi de Tel Aviv deixa el CSKA de Moscou sense final de l'Eurolliga en els últims segons (67-68)

El Maccabi de Tel Aviv ha derrotat de forma increïble el CSKA de Moscou per 67 a 68 en la primera semifinal de l'Eurolliga. Els russos, després d'imposar la seva llei durant els tres primers quarts, s'ha deixat dominar per la pressió en uns últims 10 minuts en què han encaixat un parcial de 12 a 23.

El Maccabi de Tel Aviv ha derrotat de forma increïble el CSKA de Moscou per 67 a 68 en la primera semifinal de l'Eurolliga. Els israelians, que des del 2 a 4 dels primers minuts havien cedit el lideratge en el marcador, s'han tornat a posar al davant en l'última jugada del partit. El CSKA, després d'imposar la seva llei durant els tres primers quarts, s'ha deixat dominar per la pressió en uns últims 10 minuts, en què ha encaixat un parcial de 12 a 23. Els russos han pagat el mal partit d'alguns dels seus homes claus, com Sonny Weems i Nenad Krstic.

Els dos equips han deixat ben clar de sortida els seu plantejaments. El CSKA Moscou intentant portar la pilota a dins de la zona rival per aprofitar la seva superioritat en alçada i força. El Maccabi, per la seva banda, pressionant sobre la pilota per aconseguir anotar en ràpides transicions. Els russos han estat els primers a imposar la seva estratègia i això els ha donat els primers avantatges amb Sasha Kaun (14 punts, 5 rebots, 3 recuperacions) anotant 10 dels 12 primers punts del seu equip.

L'entrada de l'immens Sofoklis Schortsanitis ha trencat la dinàmica, tot i que el seu sobrepès no el permet mantenir el ritme gaires minuts abans de passar per la banqueta. Tots dos equips s'han tancat al voltant de les seves cistelles per evitar l'anotació rival. Els d'Etore Messina han aprofitat la manca d'encert en el llançament exterior del Maccabi per aconseguir una renda de 8 punts al descans, 38 a 30.

La remuntada del Maccabi

El desencert exterior del Maccabi s'ha mantingut en el tercer quart. El percentatge del CSKA no era gaire millor, però la seva clara superioritat física en defensa els ha portat a ampliar el seu marge fins als 12 punts. Els israelians han intentat evitar la derrota amb una pressió a tot el camp, però 6 punts consecutius de Fridzon els han negat aquesta solució al seu problema. L'equip de Moscou ha tancat el tercer període 10 punts per sobre en el marcador.

En l'últim quart, el Maccabi ha trobat l'encert des de la línia de 3 punts que li havia faltat fins abans. David Blu (15 punts) i Ricky Hickman (10 punts) posaven l'equip de Tel Aviv a 5 punts quan faltaven 4 minuts. Tyrese Rice acostava el seu equip a 3 punts en els 2 minuts finals. Els nervis s'han menjat en aquests moments finals el CSKA. El cinquè triple de David Blu deixava l'equip de David Blatt a només 1 punt quan quedava un atac. I, en aquesta última jugada, una pèrdua de pilota impensable de Khryapa (9 punts, 10 rebots, 3 assistències) ha permès a Rice (13 punts, 5 rebots) anotar la cistella de la victòria 67 a 68.