Mundial

El Japó aprofita l'expulsió de "La Roca" Sánchez i dona la sorpresa contra Colòmbia (1-2)

Kagawa, de penal, i Osako, han fet els gols de la victòria japonesa i han sorprès els colombians, que han jugat amb deu des del minut 2 per l'expulsió de l'exjugador de l'Espanyol

Xavi TorresActualitzat

La selecció del Japó ha donat la sorpresa al grup H afavorida per la primera jugada del partit, quan el central colombià Davinson Sánchez s'ha enredat amb la pilota i ha permès que Osako es quedés sol davant d'Ospina. El porter de l'Arsenal ha salvat el primer xut, però en el refús, Hasebe ha vist com el braç de l'exjugador de l'Espanyol, Carlos "la Roca" Sánchez, ha evitat el gol. L'àrbitre eslovè Damir Skomina no s'ho ha pensat: penal i expulsió del migcampista colombià, per cert, la primera del Mundial. L'estrella del Japó, Kagawa, no ha fallat. 1-0, als 5 minuts, i Colòmbia, amb deu futbolistes.

José Pekerman, l'entrenador dels cafeters, ha hagut d'ajustar l'equip introduint un altre mig centre, Wilson Barrios, en el lloc de Juan Cuadrado, un dels futbolistes més verticals de Colòmbia. Fins al descans, el Japó ha tingut la pilota, però ha estat poc ambiciós i només ha creat dues ocasions, d'Inui (14') i d'Osako (31'), sense precisió en les rematades. En canvi, Colòmbia no s'ha espantat. Falcao n'ha tingut dues de similars (11' i 33') però les seves rematades forçades no han sorprès el porter Kawashima. Sí que ho ha fet Quintero als 38 minuts. El migcampista colombià de River Plate ha enganyat tothom xutant una falta a la frontal per sota la barrera i fent entrar la pilota ajustada al pal.

A la segona part, el Japó ha sortit disposat a tot. Un xut d'Osako (53') i un altre d'Inui (56') han posat a prova Ospina. Malgrat la pressió, el seleccionador colombià José Pekerman ha fet entrar al camp James Rodríguez i Carlos Bacca, però els japonesos no han cedit. Yoshida (59'), Sakai (60'), Honda (71') i Osako (72') han tornat a crear perill fins que ha arribat el 2 a 1. Minut 72. Córner que serveix Honda i rematada creuada d'Osako a la xarxa.

A partir del gol, la selecció d'Akira Nishino ha mirat de controlar la pilota per deixar passar el temps i esperar el xiulet final. Colòmbia, molt cansada per tants minuts d'inferioritat d'efectius, ha patit per crear perill i haurà d'esperar a la segona jornada per començar a sumar. Els partits es jugaran diumenge i enfrontaran Colòmbia amb Polònia i el Japó amb Senegal.