Thomas Bach, president del COI (Reuters)
Jocs Olímpics

El COI anuncia 31 positius que no es van detectar als Jocs Olímpics de Pequín 2008

El Comitè Olímpic Internacional ha obert processos disciplinaris contra aquests 31 esportistes, que pertanyen a 12 països, i la identitat del qual no ha estat revelada després de tornar-se a analitzar 454 mostres sospitoses

Actualitzat
El Comitè Olímpic Internacional ha anunciat aquest dimarts que 31 atletes de sis esports han donat positiu en la reanàlisi de les seves mostres del control antidopatge que se'ls va realitzar en els Jocs Olímpics de Pequín 2008. El COI anuncia que ha obert processos disciplinaris contra aquests 31 esportistes, que pertanyen a 12 països, i la identitat del qual no ha estat revelada. En total es van reanalitzar les mostres de 454 esportistes, escollits per la seva molt probable participació en els imminents Jocs de Rio.

Les mostres estaven guardades al laboratori del COI a Lausana des del 2008, a l'espera que noves maneres en la detecció de substàncies prohibides permetessin aprofundir més i detectar possibles trampes que no van ser trobades en el control que es va practicar sobre les mateixes mostres fa gairebé vuit anys. El COI ha anunciat igualment que les mostres dels esportistes que heretin medalles a Pequín 2008 per la desqualificació d'algun dels 31 enxampats també es tornaran a analitzar.

El COI ja ha avançat que als autors dels 31 positius "no se'ls permetrà competir en els Jocs de Rio". El màxim organisme olímpic afegeix que els resultats de 250 tests més, en aquest cas dels Jocs de Londres 2012, es coneixeran en breu.
Anar al contingut