Waterpolo

El Barceloneta i el Sabadell mantenen el domini en la Copa Catalunya de waterpolo

El C. N. Sabadell, en dones, i l'Atlètic Barceloneta, en homes, han revalidat els títols de Copa Catalunya aquest diumenge, en les respectives finals disputades a Mataró. Les vallesanes s'han desfet del Mataró (8-13) i l'equip mariner ha fet el mateix, també contra el club del Maresme (4-10).

Actualitzat
El C. N. Sabadell, en dones, i l'Atlètic Barceloneta, en homes, han revalidat els títols de Copa Catalunya aquest diumenge en les respectives finals disputades a Mataró.
 
L'equip vallesà ha aconseguit el cinquè títol consecutiu imposant-se al C. N. Mataró per 8 a 13 amb una superioritat molt evident des del principi del matx (al descans ja dominava 1 a 7). Maica Garcia, amb quatre gols, Jennifer Pareja i Melissa Seidemann, amb tres cada una, han estat les jugadores més destacades en la part de les campiones. Chloe Wilcox i Ciara Gibson han fet dos doblets per al conjunt del Maresme.
 
Es dóna la circumstància que el Sabadell ha jugat cinc finals de la Copa de Catalunya i les ha guanyat totes, mentre que el Mataró també n'ha jugat cinc i sempre les ha perdut.
 
La final masculina també s'ha decidit amb molta claredat, 4 a 10. El Barceloneta ha encarrilat la setena Copa Catalunya al seu palmarès amb un parcial de 0 a 4 en els dos primers quarts. Al davant ha tingut l'equip masculí del Mataró, que no ha estat capaç de marcar fins al tercer temps, i ha fet els altres tres en l'últim, amb la final decidida. Els mariners han fet un joc d'equip molt complet en què han destacat pocs noms propis. Els màxims golejadors, amb dos cadascun, han estat Balasz Sziranyi, Albert Español i Fran Fernández. Per al Mataró, Svilen Piralkov també ha fet dos gols.
 
El Barceloneta ha guanyat totes les finals de la Copa Catalunya que ha disputat. El Mataró, en canví, ha perdut les dues a les quals ha arribat.
 
La Federació Catalana de Natació ha aprofitat la jornada de les finals per fer un homenatge al waterpolo femení del país, que la temporada passada va sumar 43 medalles internacionals. El compte resulta de sumar el guardons aconseguits per les juguadores que van participar en la selecció espanyola campiona al Mundial de Barcelona 2013; els subcampionats del món en categories júnior i juvenil i, finalment, la Copa d'Europa que va guanyar el mateix Sabadell.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut