Primera Divisió

El Barça supera el Vila-real per la mínima (1-0) i s'acosta encara més al títol de Lliga

El Barcelona ha fet un pas més cap al títol de Lliga després de guanyar per la mínima (1-0) el Vila-real. Samuel Eto'o, al minut 10, va fer l'únic gol d'un partit que es va caracteritzar per les absències amb què es presentaven els dos equips, però també per les lesions que s'hi van produir. Larsson i el seu substitut, Ezquerro, van haver de deixar el camp per lesió a la primera meitat. Tot i que no va poder sentenciar, el Barça no va patir excessivament per assegurar un triomf que li permet, encara que amb opcions remotes, guanyar el títol ja des de la pròxima jornada.

Tot i les absències i el fet inusual que suposa jugar en divendres, Barça i Vila-real van oferir un partit força distret en els primers minuts, sobretot pel que fa als blaugranes. La proximitat de les semifinals de la Lliga de Campions podia fer preveure un enfrontament de tràmit, però no va ser així. El partit va començar amb intensitat, amb un Barça molt obert i disposat a sentenciar ben aviat, per trencar la ratxa de tres empats consecutius a la Lliga. Potser per aquesta intensitat, la nota dominant de la primera meitat van ser les lesions: Larsson es va haver de retirar en el minut 8 i Ezquerro, el seu substitut, també va haver de deixar el seu lloc a Maxi López per lesió poc després de la mitja hora. Per la seva banda, el Vila-real va perdre el central Gonzalo Rodríguez pel mateix motiu. El Barça va protagonitzar tres arribades fulgurants en el primer quart d'hora i la tercera va ser la bona. Samuel Eto'o es va desfer del marcatge de Peña dins l'àrea i va sorprendre Barbosa per avançar el Barça. El davanter camerunès va marcar així el 24è gol a la Lliga i es queda a un de la marca que va establir la temporada passada. El control del Barça era absolut, amb un Andrés Iniesta dirigint el joc des de la posició de pivot, i el Vila-real va trigar a aproximar-se a la porteria blaugrana. Però quan ho va fer, va posar l'ai al cor a l'afició barcelonista. Al límit de la mitja hora, César Arzo, de tisora, va obligar Víctor Valdés a lluir-se en una sensacional estirada. Tan sols quatre minuts després, José Mari va donar una bona assistència a Guille Franco que, des de la frontal, no va saber resoldre. La presència d'Edmílson com a central no donava gaire tranquil·litat. De tota manera, després de les lesions de Larsson i Ezquerro es va instal·lar una certa psicosi i cada cop que un jugador blaugrana es queixava d'algun mal -Puyol ho va fer dues vegades, per exemple- un murmuri d'intranquil·litat recorria la graderia. La segona meitat va començar amb una bona jugada de Deco que, des de dins l'àrea va enviar la pilota a la part exterior de la xarxa. El Barça buscava el segon gol per poder administrar la renda i pensar ja en el xoc de dimarts a Milà, però la sentència no arribava. Tot i això, l'equip de Rijkaard va tenir el control del partit i el Vila-real es va haver de dedicar, bàsicament , a defensar-se. Però en els últims minuts, els "groguets" van pressionar una defensa blaugrana que no acabava de treure's el perill de sobre. Quan faltaven cinc minuts pel final, José Mari va tenir la gran oportunitat d'empatar quan es va trobar sol amb la pilota al límit de l'àrea petita, però l'andalús es va precipitar i la va enviar fora. Tot i aquests últims minuts d'angoixa, el Barça va acabar sumant tres punts que l'acosten molt més de la conquesta del títol de Lliga, que podria arribar, si el València i el Reial Madrid fallessin aquesta jornada i també la pròxima. Encara que el més probable és que s'hagi d'esperar una mica més per festejar un títol que sembla assegurat.