Abde durant el derbi barceloní jugat al novembre al Camp Nou
Abde durant el derbi barceloní jugat al novembre al Camp Nou
Barça

El Barça nega haver pressionat Abde per esborrar un post de denúncia a Israel

Perfils propalestins difonen que va ser el club blaugrana qui va forçar l'extrem marroquí a eliminar la publicació d'Instagram

Redacció Esport3Actualitzat

La nova onada de violència entre Israel i Palestina ha provocat, indirectament, un embolic amb el FC Barcelona i l'extrem del filial Abde Ezzalzouli de protagonistes. Les últimes intervencions violentes de la policia israeliana a l'esplanada de les Mesquites de Jerusalem, i més concretament al considerat el tercer lloc més sagrat del món per als musulmans, el complex religiós d'Al-Aqsa, han tret de polleguera ciutadans d'arreu i, en especial, els practicants de la religió islàmica de tot el món.

Un d'ells, el futbolista Abde, va dir-hi la seva després d'una de les batalles campals que han tingut lloc en aquest sagrat indret en els últims dies. Dates assenyalades amb la triple coincidència del Ramadà, l'inici de la Pasqua jueva i la Setmana Santa. El jugador marroquí va compartir al seu Instagram un vídeo del compte de la cadena Al-Jazeera que mostrava una incursió de les forces jueves i hi va afegir el text "Fuck Israel". Poc després, el post va ser esborrat.

Una captura del missatge publicat per Abde Ezzalzouli

Per què es va eliminar?

A partir d'aquell moment és quan el Barça va entrar en escena. Alguns comptes de la populosa comunitat digital propalestina van començar a fer córrer que Abde va eliminar l'story per pressions del club blaugrana. Els altaveus de la campanya són missatges com aquest, penjat per un perfil amb més de 37.000 seguidors.

No obstant, des de l'entitat barcelonista es desmarquen de la despublicació del post i neguen que ningú fes cap observació al futbolista: "El va esborrar per voluntat pròpia", asseguren fonts del club.

No és la primera vegada que recentment el Barça es veu al mig en el sempitern conflicte araboisraelià. Aquest mateix abril, en l'última visita del Maccabi de Tel-Aviv al Palau Blaugrana, els grups Dracs i Sang Culer van denunciar que no havien pogut exhibir banderes per expressar el seu suport a la causa palestina, com havien fet en anteriors ocasions. Segons van explicar, el club les va requisar accedint al magatzem on desen el material d'animació.

 

La responsabilitat és de cada jugador, però el club recomana

La política del FC Barcelona en aquest aspecte deixa llibertat als esportistes. El club fa responsable cada jugador del que penja a les xarxes socials, però cada temporada els futbolistes del B i del futbol formatiu reben diverses recomanacions sobre bons usos digitals i, sobretot, al voltant de la repercussió que poden tenir els seus missatges.

 

Anar al contingut