Mirotic, amb 22 punts, ha liderat la victòria del Barça contra l'Olympiacos (@FCBbasket)
Eurolliga

El Barça guanya l'Olympiacos en un partit dramàtic (79-78)

El partit, espès, s'ha resolt en la pròrroga. Mirotic, amb 22 punts, ha estat el millor jugador blaugrana

Jordi RobirosaActualitzat

Els que segueixen de temps era temps les meves aventures periodístiques ja saben que és una de les meves frases favorites: la defensa fa guanyar campionats, però fa perdre aficionats. Doncs més o menys aquest seria el resum de la primera meitat. Unes defenses que superen clarament els atacs; i uns atacs amb uns nivells d'encerts lamentables. Calia fregar-se els ulls per veure jugadors amb tant de talent fallar tant i tant. Per una i altra banda, perquè si l'Olympiacos hagués tingut una mica més d'encert, podria haver resolt el partit en la primera meitat. Triples en els primers vint minuts: 0 de 12 el Barça, 3 de 12, Pireu. 27 a 32 al descans i la sensació que el millor per als catalans era el resultat.

Però el basquetbol, estimats lectors d'Esport3, és un esport fascinant. Vet aquí que Jasikevicius, al descans, ha desfermat una "sarasina" que ha fet que el partit canviés radicalment de discurs. El Barça ha sortit a tot drap i amb un encert inqüestionable en només deu minuts ha fet més punts que en tota la primera meitat: 28. Al final del tercer quart: 55 a 47. Però la feina no estava acabada.

En el quart període hi ha hagut un moment estrany: Jasikevicius ha col·locat durant uns minuts els tres bases a la pista: Calathes, Jokubaitis i Laprovitol: una frivolitat. En aquest decalatge de temps el Barcelona ha fet un triple que ha anotat... Oriola: curiosament, l'única cistella que ha fet l'equip blaugrana en els primers set minuts del quart. El guió ha tornat, doncs, al que havíem vist en la primera meitat: un Barça molt desencertat i un Olympiacos que no ha sabut rematar la feina. 67 a 67 i a la pròrroga.

I en el temps afegit, la moneda de la sort ha caigut del costat dels blaugranes. La bona actuació de Mirotic, els tirs lliures d'Oriola i l'error de Sloukas en la darrera acció han donat una victòria molt soferta al Barça: 79 A 78. Tres de tres i lideratge consolidat.

Anar al contingut